Πολιτικό Σαλόνι: «Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος υποψήφιοι στην Λέσβο;..» και πολλά αλλά πικάντικα σχόλια



Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

ΜΑΧΗ ΑΡΧΗΓΩΝ. Κι όμως συζητείται. Οι αρχηγοί του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής να κονταροχτυπηθούν στο Νομό μας στο πλαίσιο της διεκδίκησης μιας έδρας.

Συγκεκριμένα.

Το ΚΚΕ διαισθανόμενη  την όποια δυναμική της Χρυσής Αυγής στο νησί μας λόγω της προσφυγικής κρίσης, θέλει να κλειδώσει την επανεκλογή της έδρας. Η Χρυσή Αυγή από την άλλη θέλοντας να καρπωθεί την όποια οργή και αγανάκτηση υπάρχει σε μεγάλες ομάδες πολιτών στο νησί μας και δεδομένου ότι δεν υπάρχει επώνυμος υποψήφιος που  να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της που να του δώσει μια οντότητα, πέφτει στη μάχη ο αρχηγός της! Κι όλα αυτά ενισχύονται και από την αλλαγή του εκλογικού νόμου που δίνει πλέον την δυνατότητα στους αρχηγούς των κομμάτων να διεκδικήσουν την έδρα τους  μέσα από τρεις εκλογικές περιφέρειες! Μέχρι πρότινος ήταν δύο.  Άγνωστο βέβαια  εάν θα επαληθευτούν  οι εκτιμήσεις αυτές, πάντως στην περίπτωση που εξελιχθούν έτσι τα πράγματα θα παρακολουθήσουμε μια διαφορετική και ιδιότυπη μάχη στην εκλογική μας περιφέρεια. Και δεδομένου ότι η μία έδρα θεωρείται δεδομένη, οι άλλες δύο κατά κάποιο τρόπο παίζονται. Ακόμα κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ! Με αποτέλεσμα τέσσερα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χ.Α. και ΚΙΝΑΛ) να κυνηγούν δύο έδρες…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΑΣ Πετυχημένο το μοντάζ του ΕΜΠΡΟΣ με το μπρα ντε φερ ΒΕΡΡΟΥ V ΚΥΡΑΤΖΗ. Μόνο που υπάρχει η περίπτωση να εξελιχθούν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Και για τους δυο!

Συγκεκριμένα.

 
Εάν σπάσει ο Δήμος και στον νέο Δήμο είναι μέσα Πολιχνίτος και Μανταμάδος γιατί το ΚΚΕ να μην κατεβάσει  συνδυασμό με τον Γιάννη Συκά; Ο πρώην δήμαρχος Πολιχνίτου επί δυο τετραετίες παρά τις αριστερές καταβολές του, είναι ανοικτός και συμπαθής σε όλους τους πολιτικούς χώρους έχοντας την άνεση να μιλάει με όλους για όλα. Χώρια που τα καλοκαίρια στην καφετέρια που έχει στην Νυφίδα συναντάται με πολλά πολιτικά πρόσωπα ένας εκ των οποίων είναι ο Κώστας Μουτζούρης.  Στο ενδεχόμενο καθόδου του αναμένεται να τύχει στήριξης μεγάλου μέρους του χωριού του για λόγους τοπικούς έναντι της Καλλονής.  Το ΚΚΕ έχοντας ισχυρή δύναμη στον Μανταμάδο, Μεσότοπο, Ερεσό και αλλού θα δώσει μάχη για τον υποψήφιο του. Ο οποίος εάν περάσει στον Β΄ Γύρο και εφόσον έχει προηγηθεί η σκληρή και αδυσώπητη μάχη Βέρρου και Κυρατζή, ο Πολιχνιάτης θα έχει την πρώτη τύχη 

ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ  Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη! Μετά την περιπέτεια της με τον Αλέξη κούρνιασε στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Τάσσου για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Σε ομιλία της στην Ικαρία όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της ανάμεσα στα άλλα είπε: «Είχα πει ότι η επιστροφή στην αριστερή πολιτική, όπου οι ιδεολογικές αναφορές δεν θα είναι ψόγος, αλλά έπαινος, η  επιστροφή στην ξεχασμένη Αριστερά της προσφοράς και της θυσίας, κόντρα στην Αριστερά του κυβερνητισμού και της  εξουσίας, είναι χρέος και υποχρέωσή μας. Και ιστορικά, Αριστερά της προσφοράς και της θυσίας ήταν και είναι η κομμουνιστική Αριστερά και όχι η τάχα Αριστερά των υπηρετών του σάπιου πολιτικού συστήματος, η τάχα Αριστερά όσων παραχαράσσουν ιδεολογίες, ορισμούς και περιεχόμενα.» 


Εμείς έτσι για σπάσιμο δημοσιεύουμε δύο φωτογραφίες της με τον Αλέξη Τσίπρα  από το 2014 όταν ήταν επικεφαλής του συνδυασμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε τα γέλια περίσσευαν!









ΣΤΡΑΤΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ. Επιτέλους φύγαμε από την αγωνία μας…. Ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του έχουν εντυπωσιάσει το δημοτικό συμβούλιο από την  αφωνία τους, δημοσιοποίησε την απόφαση του να στελεχώσει τον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη.  Να μας συμπαθεί ο φίλος Στρατής αλλά εκείνος και κάποιοι άλλοι στο δημοτικό συμβούλιο,  ελάχιστες παρεμβάσεις έκαναν στο δημοτικό συμβούλιο. Κι αν κάποιοι κριτικάρουν  τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό θα έπρεπε παράλληλα να κριτικάρουν και την αντιπολίτευση του Δήμου.




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Συνεχίζει δυναμικά την προεκλογική του περίοδο και βρέθηκε στην πρόσφατη κοπή πίτας των ερασιτεχνών αλιέων. Εκεί διαβουλεύθηκε με εν δυνάμει ψηφοφόρους του ενώ δεν παρέλειψε να ποζάρει και με γνωστά πρόσωπα. Όπως στην φωτογραφία που ποζάρει μαζί με τον Βαγγέλη Μάκρα, στενό συνεργάτη του βουλευτή της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου. Ο συμπαθής Παναγιώτης όπως δηλώνει, έχει έτοιμο τον συνδυασμό του και απλώς περιμένει το αν θα σπάσει για να τον ανακοινώσει. Για να δούμε τι θα δούμε….






ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ξεκίνησε την συνεργασία με τον Γιάννη Σινάνη ο οποίος ανέλαβε την εκφώνηση του δελτίου ειδήσεων. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα ξεκινήσει συνεργασία και ο πρώην τραπεζικός και διαιτητής Γιώργος Κουκούλας με δική του εκπομπή αλλά και συχνή παρουσία στο δελτίο ειδήσεων ως σχολιαστής. Και οι δύο έκαναν καριέρα στο πάλαι ανταγωνιστικό κανάλι ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.




ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ακούγεται ότι σύντομα θα εμφανιστεί νέα εφημερίδα η οποία θα συντάσσεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους του νησιού μας. Θα κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα και θα είναι δωρεάν. Ενδιαφέρουσα προσπάθεια κι ελπίζουμε να σταθεί στον άγριο κόσμο των μέσων ενημέρωσης….


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ   «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» είναι ο τίτλος του συνδυασμού του υποψηφίου του ΚΙΝΑΛ. Γεγονός ότι τόλμησε. Τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του σήματος στο facebook: «Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής ως απόρροια της απογοήτευσης και της διάψευσης των πολιτικών προσδοκιών – ιδιαίτερα από την νέα γενιά - έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει τους νέους, ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας. Το σήμα της παράταξής μας αντικατοπτρίζει αυτή την προσέγγισή: την πολυσυλλεκτικότητα, τη σύνθεση δυνάμεων, τη συνεργασία για την επίτευξη του κοινού οράματος και την νέα πνοή σε αυτό.» Όλα ωραία όλα αυτά αρκεί να τολμήσουν και οι ψηφοφόροι ….

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
 Πολύ αργά για δάκρυα Γιάννη….


Πρωτοσέλιδο Τα Νέα της Λέσβου 15/01/19