Πολιτικό Σαλόνι: Καλογήρου, Μουτζούρης, Χριστόφας και ολίγον Μουζάλας….


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ v ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (1) Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα αυτοδιοικητική κόντρα; Εμείς βέβαια μπορεί να το διασκεδάζουμε αλλά οι πρωταγωνιστές χύνουν αίμα και δάκρυα. Σχήμα λόγου αυτό αλλά ποιος ξέρει τι εκπλήξεις τους επιφυλάσσει το μέλλον (και ο Κυριάκος!)… Προς το παρόν πάντως αλωνίζουν  σαλόνια, τραπέζια, κόβουν πίτες και τρώνε άγριο δούλεμα. Διότι όλοι λένε σε όλους ότι θα τους στηρίξουν αλλά από πίσω τους … θάβουν κανονικά! Και καλά κάνουν οι ψηφοφόροι γιατί χρονιάρες μέρες πούναι, ας μην τους κακοκαρδίσουν! Να προ ημερών εμφανίστηκε ο πρώην Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίωνος Βουνάτσος στον Δήμο Λέσβου να συνοδεύει και να συστήνει το πουλέν του, πρύτανη συσταθέντα  Πανεπιστημίου εκ κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  Κώστα Μουτζούρη. Γύρισαν γραφεία, συζήτησαν, αλληλοευχήθηκαν και πήραν ουκ ολίγες υποσχέσεις. Μάλιστα  ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί δεδομένη τη νίκη του πρύτανη. Από την άλλη πάλι άλλα επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αναφέρουμε αυτά ως τρίτους στην κόντρα Καλογήρου-Μουτζούρη, θεωρούν επικρατέστερη την νυν Περιφερειάρχη. Κι ας έχει δημιουργήσει γκρίνιες και αντιπάθειες. Θεωρούν ατού της το χρίσμα που όσο φτάνουμε στις εκλογές που θα πολωθεί το κλίμα, η Χριστιάνα Καλογήρου όλο θα κερδίζει από το μάντρωμα των οπαδών της Ν.Δ. Των οποίων βέβαια το πρώτο μέλημα τους είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ποιος θα πάρει την καρέκλα. Κι αν μπορεί να υπάρχουν κομματικά στελέχη που διαρρηγνύουν τα ιμάτια για τον ένα ή για τον άλλον, η μεγάλη μάζα των Νεοδημοκρατών διεγείρεται κυρίως  στο άκουσμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ v ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (2) Πολλοί ανησυχούντες Νεοδημοκράτες πάντως αναμένουν εναγωνίως την άφιξη Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ευελπιστούν στην υποχώρηση του Κώστα Μουτζούρη διότι είναι δύσκολο κοτζάμ κόμμα να πάρει πίσω το χρίσμα του. Από την άλλη ο πρύτανης διαρρηγνύει τα ιμάτια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δεν θα υποχωρήσει! Μήπως τελικά λύση είναι αυτή που πρότεινε ο ίδιος ο Κυριάκος; Να κατέβει δηλαδή για Περιφερειάρχης ο Χαράλαμπος Αθανασίου να ησυχάσουμε μια και καλή! ΄Η να αποσυρθεί από υποψήφιος ο Μουτζούρης στην Περιφέρεια και να κατέβει στο Δήμο βάζοντας υπό τη σκέπη του άλλους υποψηφίους, παίρνει τον Δήμο άνετα και μοιράζει Αντιδημαρχίες τους νυν υποψήφιους επικεφαλής συνδυασμών! Εάν δεν υπάρξει πάντως κάποια λύση θα γίνουμε μάρτυρες απίθανων προεκλογικών σκηνών βάζοντας στελέχη και οπαδούς να χωρίζουν στα δύο….

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ v ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (3).  Στο δελτίο ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού  βγήκε  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου Μάκης Ψάρρας  και αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λημνιοί. Όπως  για την κατάσταση των εμπορικών μαγαζιών στο νησί, την αύξηση του ΦΠΑ ότι είναι έγκλημα να συγκρίνουν το ΦΠΑ με το μεταναστευτικό  ενώ  αναφέρθηκε για δυο τόπους διαφορετικών ταχυτήτων. Στην Λήμνο όπως δήλωσε «θέλουμε ίσους όρους αλλιώς να μεταφερθούμε στον νομό της Καβάλας».  Τελικό συμπέρασμα του; Φταίει η Καλογήρου! Γι αυτό άλλωστε αναρτήθηκε στο facebook του  εκ βορρά της Λέσβου ορμώμενο Απόστολο Αλατζά ο οποίος όχι μόνο δεν κρύβει τα φιλο/Μουτζουρικά αισθήματα, αλλά αναμένεται να στελεχώσει και τον συνδυασμό του.  Και από εδώ και μπρος θα έχουμε βομβαρδισμό τέτοιων εκδηλώσεων δια μέσου μέσων ενημέρωσης που έχει πλαγιοκοπήσει έξυπνα ο πρύτανης….

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ v ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (4) Αλλά σιγά μην κωλώνει  η παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου που διαθέτει δύο δυνατά χαρτιά, ειδικά στο facebook!  Θόδωρος Βαλσαμίδης και Πόπη Γόμου Πρωτογεράκη που σε κάθε ανάρτηση τους, μαζεύουν εκατοντάδες Likes! Η Αντιπεριφερειάρχης έδωσε πρόσφατα το παρών στην βασιλόπιτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών όπως βλέπετε και στην φωτογραφία δίπλα. Από την άλλη ο Βαλσαμίδης που έχει … ξεσκιστεί να ρίχνει άσφαλτο, εισπράττει καθημερινά από τους ψηφοφόρους της Λέσβου. Σαν αυτό που ανέβασε στο facebook ο Σύλλογος Αρχαία Άντισσα Σκαλοχωρίου γράφοντας: « Συγχαρητήρια κ. Βαλσαμίδη για το τεράστιο έργο σας στο Νησί μας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον σας στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Καλή συνέχεια καλή δύναμη και καλή χρονιά!!!!!!!!!!!». Τα θαυμαστικά δεν είναι δικά μας! Να κάτι τέτοια βλέπουν οι φίλοι του πρύτανη και τους πιάνουν τα διαβόλια! Αναπαυτικά εμείς στην πολυθρόνα μας σερφάρουμε και διασκεδάζουμε με τους υποψηφίους…

ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά ο νους του πάει μακριά. Μέχρι και την δεύτερη θέση! Ο οποίος έχοντας στελεχώσει ικανοποιητικά το ψηφοδέλτιο στην Λέσβο, αγωνίζεται να καλύψει τα υπόλοιπα νησιά. Κι εδώ είναι τα ζόρικα. Γι  αυτό άλλωστε παίρνει πάλι το αεροπλάνο και τρέχει για Σαββατοκύριακο στην Σάμο. Ίσως εκεί είναι το πιο ζόρικο νησί. Όχι μόνο για τον νεαρό Παναγιώτη αλλά και για άλλους πολύ μεγαλύτερους υποψηφίους …

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ Στην Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς σύμβολο Μαρίτσας Μαυροπούλου. Αγνωστο εάν πεταχτεί μια βόλτα ο πρώην υπουργός στην Μόρια για να δει το δρόμο που συνεχίζουν να ζουν εκεί πέρα οι πρόσφυγες. Η Αριστερά ξέρει να δημιουργεί σύμβολα για να κλαίει κάτω απ΄ αυτά τις ήττες της κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα….

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.  Ο Σύλλογος των κατοίκων της Μόριας και των όμορων Κοινοτήτων (Παναγιούδας, Παμφίλων και Αφάλωνα) καθώς και οι Πρόεδροι των ομώνυμων Κοινοτήτων, διοργανώνουν από κοινού το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο των Σχολών του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδας, ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων. Θέμα: «Το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό Ζήτημα στα Χωριά μας.
Απειλές και Ευκαιρίες».  Στη παραπάνω συγκέντρωση έχουν προσκληθεί:  Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κος Βίτσας Δημήτριος, οι  τρεις Βουλευτές του Νομού Λέσβου, η  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο  Δήμαρχος Δήμου Λέσβου. Αμα τους δείτε γράψτε με….
 
ΚΟΥΙΖ

Ποια δημοσιογράφος θα στελεχώσει δημοτικό συνδυασμό;