Απάντηση Σ. Μαρινατου εκ μέρους των κατοίκων της Μοριας στον πρόεδρο της Τ.Κ Νίκο Τρακέλλη


Απάντηση δίνει ο κος Σωτήρης Μαρινατος στον πρόεδρο της Τ.Κ Νίκο Τρακέλλη για όσα είπε σε τοπική εφημερίδα και κανάλι του νησιού..

Αναλυτικά:

Η κοινωνική συνοχή και η ομόνοια είναι στοιχεία απαραίτητα για μια μικρή κοινωνία όπως της Μόριας ώστε να μπορέσει μαζί με την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το προσφυγικό. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει πολιτική βούληση όπως συμβαίνει το πρόβλημα γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Για το λόγο αυτό δεν θα ήθελα να έλθω σε αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα δε με τον πρόεδρο του χωριού. Δεν θα μπορούσε όμως μια αναφορά που καταθέσαμε οι πολίτες της Μόριας εκφράζοντας της ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν στο χωριό, να εξελιχθεί  σε προσωπική επίθεση εναντίον μου –πράγμα που έγινε - και κατά συνέπεια δεν μπορώ να αφήσω  αναπάντητη.

Όλ’ αυτά βέβαια θα είχαν αποφευχθεί αν γινόταν πράξη η ανοικτή κοινή συνεδρίαση που ζητήσαμε εδώ και δυόμιση μήνες (από 09/11/2018) εκατοντάδες πολίτες του χωριού και η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 19/01/2019.

Αναφέρεστε στην απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση του Hot Spot η οποία ήταν ομόφωνη και προέβλεπε παραμονή και ταυτοποίηση μεταναστών για διάστημα 2-3 ημερών, και την οποία υιοθετήσατε κι εσείς ως μέλος του Κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Μόριας  αφού δεν εκφράσατε αντιρρήσεις. Αναφέρατε τον αγώνα που κάνετε ενάντια στο μεταναστευτικό. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν συνδυάζεται «αγώνας κατά του μεταναστευτικού» με το να συνοδεύετε εσείς προσωπικά και να παρευρίσκεστε με εκπροσώπους των ΜΚΟ σε κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στο χωριό μας  και να προτείνετε και να επικροτείτε απονομή επάθλων από μέλη των εν λόγω οργανώσεων. Εκτός αν έτσι πιστεύετε ότι  διατηρείτε την παράδοση του τόπου μας και τα έθιμα του χωριού.

Αμφιβάλλω αν αποτελεί αγώνα εναντίον του μεταναστευτικού η απασχόληση τουλάχιστον 5 ατόμων από το HOT SPOT σε καθημερινή βάση για εργασίες της κοινότητας στα χρόνια της θητείας σας.

Νομίζω ότι όταν πραγματικά εναντιώνεσαι σε κάποιον δεν δέχεσαι χρήματα απ ‘ αυτόν ακόμη και για ανάγκες της κοινότητας, γιατί τότε μάλλον συμμαχείς παρά εναντιώνεσαι, αφού γίνεσαι εξαρτώμενος απ’ αυτόν. Κατά συνέπεια και κατά την εκτίμησή μου κακώς δεχθήκατε χρήματα από ΜΚΟ ακόμη και για ανάγκες της κοινότητας   ώστε να πληρωθούν εργάτες που είχαν απασχοληθεί, επαγγελματίες για εργασίες που παρήχαν κλπ.

Δωρεές του τύπου «διανομή καταναλωτικών προϊόντων» κατ’ επανάληψη σε κατοίκους του χωριού που προέρχονται από χορηγίες των ΜΚΟ σίγουρα δεν τιμούν τον τόπο και δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Ελπίζω να το  διαπιστώσατε  και  από τις επιστροφές των προϊόντων που δεχτήκατε.

Αν όλα αυτά τα εντάσσετε στον δήθεν αγώνα σας κατά του μεταναστευτικού τότε μπορούμε όλοι να υποθέσουμε πια θα είναι η αυριανή ημέρα για όλους μας.

Σωτήρης Μαρινατος