Χαμόγελο του Παιδιού: «Περήφανοι για τον Διασώστη από την Μυτιλήνη Μιχάλη Βαγγελάκη»- Επιστολή της οικογένειας Πικουλου



Αναλυτικό δελτίο τύπου από το Χαμόγελο του Παιδιού


Υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση και βαθύ αίσθημα ευθύνης, μαχόμενοι στην «πρώτη γραμμή» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο λόγος για τον Μιχάλη Βαγγελάκη ο οποίος τον Δεκέμβρη του 2018 έθεσε εαυτόν σε κίνδυνο βουτώντας στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να σώσει τον Αντώνη Πίκουλο, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε στη θάλασσα. Βρέθηκε τυχαία στο σημείο και με πραγματική αυταπάρνηση, βούτηξε στο λιμάνι, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και προσπάθησε να απεγκλωβίσει τον Αντώνη Πίκουλο, κινδυνεύοντας και ο ίδιος να παρασυρθεί από το αναποδογυρισμένο βυθιζόμενο αυτοκίνητο. Οι προσπάθειές του στάθηκαν δυστυχώς άκαρπες, αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε κατ’ ελάχιστο την ενέργειά του.

Ο Μιχάλης Βαγγελάκης από τον Μάρτιο του 2016 εργάζεται στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τη θέση του Διασώστη, στην Κινητή και Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρο) στη Λέσβο. Είναι πολλές οι φορές που έχει δράσει με γνώμονα την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλεια σώζοντας ζωές παιδιών αλλά και ενηλίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, λίγο καιρό αφότου είχε έρθει στο «Χαμόγελο», χρειάστηκε να μεταφέρει μια 25χρονη έγκυο προς το Βοστάνειο Νοσοκομείο η οποία αν και μόλις 7 μηνών έγκυος, γέννησε πρόωρα μέσα στο ασθενοφόρο, με τη βοήθεια του Μιχάλη Βαγγελάκη.

Αυτό είναι το «Χαμόγελο»: οι άνθρωποί του που πάντα με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αυταπάρνηση και αίσθημα καθήκοντος, είναι παρόντες όπου υπάρχει ανάγκη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2016 λειτουργεί, με έδρα τη Μυτιλήνη, Ιατρική Κινητή Μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα, ενταγμένη στο ΕΚΑΒ και στελεχωμένη με πιστοποιημένους διασώστες εργαζόμενους στον οργανισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το «Σπίτι της θείας Νέλλυς» το οποίο θα λειτουργήσει στο πρότυπο των υπόλοιπων Σπιτιών του Οργανισμού ανά την Ελλάδα, όταν εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις του Οργανισμού παρέχει υπηρεσίες σε κάθε παιδί θύμα Βίας, σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που αντιμετωπίζει προβλήματα Φτώχειας.

Διαβάστε την ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας Πίκουλου προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ