Τον έφαγε ο Αποστολάκης- Αποστρατεύτηκε ο Αγιασωτης Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής


Πραγματοποιήθηκε χτες η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

Nέος Α/ΓΕΕΘΑ είναι ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, μέχρι σήμερα Α/ΓΕΑ.

Νέος Α/ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμη μέχρι σήμερα Αρχηγός ΑΤΑ.

Επίσης, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παράταση για ένα έτος της θητείας του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.

Εκτός από την επιλογή του Αντιπτέραρχου Χριστοδούλου, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παραμονή του Α/ΓΕΝ Νίκου Τσούνη στη θέση του, για τρίτο χρόνο. 

Η μεγάλη είδηση είναι η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανής, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε υπηρετήσει και στη Ρόδο ως Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ.

Στον κ. Στεφανή χρεώθηκε το επεισόδιο του Μαρτίου με την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (αν και αντικειμενικά μεγαλύτερη ευθύνη για το φιάσκο στον Εβρο φέρει ο... διαδοχός του, νέος Α/ΓΕΣ μέχρι σήμερα διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού, ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς).

Να σημειώσουμε ακόμα ότι με υπουργό τον Ε.Αποστολάκη, ο Α.Στεφανής δεν είχε πολλή «ζωή» στην θέση του Αρχηγού ΓΕΣ και καμία ελπίδα να προωθηθεί στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, λόγω των πολύ κακών διαπροσωπικών σχέσεων των δύο ανδρών.

Πάντως ήταν και η σειρά της Πολεμικής Αεροπορίας να «δώσει» Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, μετά τους Μ.Κωσταράκο και Ε.Αποστολάκη. Ο προηγούμενος Α/ΓΕΕΘΑ από την Αεροπορία ήταν ο Ι.Γιάγκος, ο οποίος θήτευσε και υπηρεσιακός υπουργός.

Πηγή: pronews.gr