Το τοπικό τμήμα του Σ.Ε. Οδηγισμού Μυτιλήνης έκοψε τη βασιλόπιτα


Στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης έκοψαν την βασιλόπιτα οι Οδηγοί της Μυτιλήνης. Οι κλάδου του οδηγισμού Αστέρια , Πουλιά , Οδηγοί και Μεγάλοι Οδηγοί 


Η εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από τον π. Ευστ. Κομνηνός ακολούθησε ο απολογισμός της οδηγικής χρονιάς από την τοπική έφορο και τους αρχηγούς των κλάδων του τοπικού τμήματος Μυτιλήνης καθώς παρουσίασαν και το φετινό πρόγραμμα χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού <<ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ>> ένα Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας για παιδιά και νέους από 5 έως 18 ετών. Για όσους δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με κάποιους οδηγικούς όρους, τα «πτυχία» είναι μικρά συμβολικά εμβλήματα που τοποθετούνται στην «στολή» των μελών και φανερώνουν μια συγκεκριμένη γνώση ή εξειδίκευση. Στην περίπτωση αυτή, το Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πολιτική προστασία. Στόχος του είναι όχι μόνον να αναπτύξουν τα παιδιά και οι νέοι εθελοντική συνείδηση, αλλά να αποκτήσουν και τις αναγκαίες γνώσεις – μέσα από ειδικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια – ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε έκτακτες ανάγκες και καταστροφές. 

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η απονομή σημάτων στα νέα αρχηγεία των ομάδων Αστεριών, Πουλιών.

Στην συνέχει η τοπική έφορος Βικεντία Τριβουλίδου απένειμε ευχαριστήριο δίπλωμα σε φορείς και φίλους του Οδηγισμού που στήριξαν και στηρίζουν το οδηγικό έργο του τοπικού τμήματος Μυτιλήνης.

Στην εκδήλωση των Οδηγών της Μυτιλήνης παρευρέθηκαν  

Εκ μέρους του Δήμου Λέσβου  η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Αθηνά Ιωσηφέλλη.
Εκ μέρους της  Περιφέρειας Β. Αιγαίου Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη, Αγγελική Σαραντινού.
Εκ μέρους της  της 98 ΑΔΤΕ.
Εκ μέρους του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νήσου Λέσβου (ΣΥ.ΡΑ.Λ.) Μελέτογλου Προδρόμος. 
Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο καρκινοπαθών Λέσβου και Λέσχη εθελοντικής προσφοράς γυναικών Λέσβου.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας , ευχόμαστε μια νέα όμορφη χρονιά πάντα με το Οδηγικό μας αποτύπωμα σε μικρούς και μεγάλους.

Τοπικό τμήμα Μυτιλήνης Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.