Πρεμιέρα με νίκες για τις Μικτές Λέσβου στο νησί της Σύρου


Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκαναν οι Μικτές Ομάδες


Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκαναν οι Μικτές Ομάδες στο νησί της Σύρου, αφού στην 1η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων για τον 13 όμιλο, πέτυχαν νίκες απέναντι στην ΕΠΣ Σάμου με ευρύ σκορ 1-4 οι Παίδες και 0-5 οι Νέοι.

Παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την μεγάλη καθυστέρηση στο νησί της Σάμου λόγω του απαγορευτικού απόπλου, οι παίκτες του Γιώργου Κομνηνού έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων επικράτησαν άνετα έναντι των αντιπάλων τους κάνοντας ποδαρικό με το δεξί. Στις 14:30 ξεκίνησε τελικά ο αγώνας των Παίδων και μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ με 2 τέρματα των Κοκιούση και Ατζέμη όπου και αυτό έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Σαμιώτες αιφνιδίασαν τους Μυτιληνιούς στο 59′ και μείωσαν σε 1-2, σκορ το οποίο δεν έμεινε για πολύ αφού μετά από δύο λεπτά ο Τελωνιάτης με όμορφο τέρμα πέτυχε το 1-3 και έδωσε ξανά προβάδισμα ασφαλείας στην Ένωση μας. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 1-4 με δεύτερο προσωπικό γκολ. Στο άλλο ζευγάρι η ΕΠΣ Δωδεκανήσου επικράτησε με 3-2 απέναντι στις Κυκλάδες. Νωρίς το απόγευμα αναμετρήθηκε η ομάδα Νέων απέναντι στην Σάμο σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε περίπατος για την ΕΠΣ Λέσβου, καθώς την βρήκε στο ημίχρονο να προηγείται με 4 -0 με 2 τέρματα του Κρητικού και από ένα ο Χριστέλης και ο Διμπαμπής, ενώ η ομάδα της Σάμου έχασε την ευκαιρία να μειώσει με το πέναλτι που κέρδισε, αφού η μπάλα κατέληξε άουτ. Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια αντίσταση και στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση μας επικράτησε με το τελικό 5-0 με το γκολ του Τζινιέρη στο 63. Στο άλλο παιχνίδι οι Κυκλάδες κέρδισαν με σκορ 2-1 τα Δωδεκάνησα.


Ικανοποιημένος δήλωσε σε γενικές γραμμές ο προπονητής των Μικτών Γιώργος Κομνηνός μετά τα θετικά αποτελέσματα των δύο ομάδων: “Σίγουρα τα αποτελέσματα των αγώνων δείχνουν θετικά δείγματα, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο έργο μας και στην δουλειά μας γιατί οι άλλες ομάδες και ειδικά οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι πολύ πιο δυνατοί αντίπαλοι από την Σάμο. Οι Παίδες δεν έβγαλαν στο γήπεδο ούτε το 50% της απόδοσης τους και αυτό με προβλημάτισε, γιατί ήθελα να δω κάποια επιπλέον στοιχεία στο γήπεδο μέσα. Πιστεύω στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε ακόμα πιο καλοί. Οι Νέοι στο δεύτερο ημίχρονο “έκατσαν” αφού το σκορ ήταν τέτοιο που ίσως να το δημιούργησε αυτό. Εγώ θέλω να βλέπω προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ανάλογη συνέχεια και να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια.”