Χ. Αθανασίου: «Κολαστήρια ψυχών και ειδικό καθεστώς ή αποσυμφόρηση και εξοντωτική φορολόγηση;»


Δελτίο Τύπου


 «Κολαστήρια ψυχών και ειδικό καθεστώς ή αποσυμφόρηση και εξοντωτική φορολόγηση;»

Αυτό είναι το εκβιαστικό δίλλημα που έθεσε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η Κυβέρνηση στους νησιώτες που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού.

Γιατί; Γιατί τόλμησαν και τολμούν να διεκδικήσουν ένα κεκτημένο. Την ολοκληρωτική εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά,  ένα μέτρο που ελήφθη σε αντιστάθμισμα των σοβαρών μειονεκτημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα στους ακρίτες .

Δεν αποτελεί κάποιας μορφής προνόμιο, αλλά πρόκειται για το βασικότερο αναπτυξιακό εργαλείο των περιοχών μας, καθόσον βελτιώνει  άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.
Και ενώ το μέτρο αυτό ισχύει, κατ΄ εφαρμογή της οδηγίας 2006/112/ΕΚ, σε νησιωτικές περιοχές πολλών χωρών της ΕΕ όπως της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστρίας  και της Ισπανίας, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το «παζαρεύει» βάζοντας απαράδεκτες ρήτρες που αφορούν το μέσο αριθμό των φιλοξενουμένων μεταναστών σε σχέση με την δυναμικότητα των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση χειρίζεται με ανευθυνότητα το ζήτημα αυτό, προσβάλλοντας, όμως, τη νοημοσύνη, τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Ο αγώνας μου για τη μόνιμη και χωρίς προϋποθέσεις εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος στα νησιά μας, όπως ίσχυε πριν τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα είναι συνεχής και αδιαπραγμάτευτος.