"Το άρωμα των πραγμάτων, η Μικρασιάτισα Διδώ Σωτηρίου" στο Θέατρο του ΦΟΜ


Προβολή ταινίας "Το άρωμα των πραγμάτων, η Μικρασιάτισα  Διδώ Σωτηρίου" των Thomas Balkenhol και Erman Okay.


Ένα οδοιπορικό της Διδώς Σωτηρίου στα "Ματωμένα Χώματα".

Η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου  οργανώνουν την προβολή της ταινίας, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 7.30 μμ, στο Θέατρο του ΦΟΜ.
Για τη Διδώ Σωτηρίου θα μιλήσει ο φιλόλογος Τζάνος Στεφανέλλης και για την ταινία του ο σκηνοθέτης.

Αποσπάσματα από το έργο της θα διαβάσουν οι μαθητές/τριες: Μαρίτα Στεφανέλλη, Σοφία Σκορδά, Στέλιος Σκορδάς.

Είσοδος ελεύθερη.

Για τον σκηνοθέτη Thomas Balkenhol

Απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου του Μονάχου.  Από το 1980 δουλεύει αδιάλειπτα ως μοντέρ, κυρίως σε ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με σκηνοθέτες όπως ο Βέρνερ Χέρτσοκ, ο Βόλφγκανγκ Λάντγκρέμπερ, ο Πιερ Χόφμαν, ο Χανς Λούσνατ, ο Τόμας Κέρνερ, η Σεϊχάν Ντερίν, ο Κρίστοφ Μπέκελ, ο Κλάους Στάνγιεκ, ο Κρίστιαν Μπάουερ, η Γεσίμ Ουστάογλου, ο Εζκάν Αλπέρ, ο Έκαρτ Μπίλερ, η Ασλί Εζγκέ, η Γιασεμίν Αλκάγια, ο Ορχάν Εσκλικέι, ο Καζίμ Εζ, η Νεζαχάρ Γιντογκάν, η Ρεγιάν Τουβί. 

Σκηνοθέτησε, έκανε την παραγωγή και μόνταρε το "Άρωμα των πραγμάτων" (ντοκιμαντέρ για τη Διδώ Σωτηρίου) και υπέγραψε παραγωγή και μοντάζ στο ντοκιμαντέρ "Το τείχος μας" (σκηνοθεσία Πανίκος Χρυσάνθου, Κύπρος 1992).  Το 1999 σκηνοθέτησε την Τουρκική παιδική ταινία "Big treasure chest for future kids-Turkey σε παραγωγή BR/ODTU.  Για τις ανάγκες της σειράς παιδικών ταινιών στην οποία ανήκει το φιλμ, μόνταρε τις παραγωγές από τη Γροιλανδία, τη Νότια Αφρική, τη Γερμανία, την Τανζανία και τη Ρωσία.

Από το 1997 είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής της Άγκυρας διδάσκοντας μοντάζ και τεχνική ταινίας. Εδώ και ένα  χρόνο ζει στην πόλη της Μυτιλήνης.