Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη στην Χαλκίδα


Η Πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πάνδημη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.



Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με πανηγυρικό τρόπο, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Μπουρμά, Εκπροσώπους της Σχολής Πεζικού, της Αστυνομίας και των Αρχών του Τόπου μας.
Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.



Προ του «Νυν απολύεις», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου αγίου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, καθώς και τον χοροστατήσαντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο και τον συνοδό και Πρωτοσύγκελο του Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, για την αποδοχή της προσκλήσεως και την τιμητική παρουσία του στην Πόλη μας.



Ο Σεβασμιότατος κ. Τιμόθεος κήρυξε, εν συνεχεία, τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στο Μέγας Γεγονός της Θείας Επιφανείας, στην τιμητική προσκύνηση των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων και τέλος ευχαρίστησε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πρόσκλησή του στις Εκδηλώσεις αυτές της Ι. Μητροπόλεως, ενώ δεν παρέλειψε να του ευχηθεί και για την επέτειο των 17 ετών από την ενθρόνισή του στην καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.



Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και αμέσως μετά ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλειτουργό, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου κ. Τιμοθέου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, εκ Χαλκίδος καταγόμενου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και αρκετών Ιερέων, με προεξάρχοντα αυτών τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη.

Πηγή ekklisiaonline.gr