Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή του Πολιχνιτου- Ζημιές σε Βατερα, Βρισα



Ένας μικρής σχετικά διάρκειας αλλά πολύ μεγάλης έντασης νοτιοανατολικός άνεμος προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην περιοχή μας.

Παρέσυρε διαγώνια πάνω στον παραλιακό δρόμο το κοντέινερ της Βιβλιοθήκης με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Επίσης μάθαμε ότι σήκωσε το στέγαστρο στο Κέντρο Καλαμάκια το οποίο παρέσυρε κολώνα φωτισμού.

Υπάρχουν πάρα πολλά κλαδιά σπασμένα στα δέντρα του δρόμου Βρίσας Βατερών .
Γενικά χρειάζεται προσοχή.

Έχει ειδοποιηθεί ο αντιδήμαρχος Κατζανός και η ΔΕΗ ενώ ο Πρόεδρος της Κοινότητας είναι στην υπηρεσία στη μονάδα του απ’ όπου με τη συνδρομή του Αποστόλη προσπαθούν να ενημερώσουν και να οργανώσουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ζημιές έχουν προκληθεί και σε ιδιώτες

UPDATE

Συντονισμένα κινήθηκαν οι αρμόδιοι και σε λιγότερο από δυο ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο των Βατερών.


Το τοπικό συμβούλιο ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι άμεσα ήρθε η αστυνομία, η Πυροσβεστική, η ΔΕΗ και δυο μηχανήματα (ιδιώτη και του Δήμου) με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό και τη συμμετοχή χωριανών εθελοντών με επικεφαλής τον τοπικό σύμβουλο Απόστολο Αποστολή.

Το κοντέινερ τακτοποιήθηκε άμεσα. Το μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στα Καλαμάκια όπου το μεγάλο στέγαστρο προς την πλευρά της παραλίας βρέθηκε μέσα στο δρόμο παρασέρνοντας και την κολώνα του υφηλού φωτισμού.

Απομακρύνθηκαν όλα απο ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος ώστε να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.


Επίσης απομακρύνθηκαν και τα κλαδιά των δέντρων που είχαν σπάσει και εμπόδιζαν την κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο αλλά και στο χωριό.

Πηγή vatera.gr

Φώτο: ΑΡΧΕΙΟΥ