Δημοτική Ιματιοθήκη για τους άπορους δημιουργεί ο Δήμος Λέσβου


Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου γίνονται γνωστά τα παρακάτω:


Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (δικαιούχοι ΚΕΑ, Κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π.) ότι από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου2019 ξεκινά την λειτουργία της μια νέα δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, η Δημοτική Ιματιοθήκη.

Προχωρήσαμε στην ίδρυση και λειτουργίας αυτής της νέας δομής προκειμένου να συνδράμουμε πιο συγκροτημένα και οργανωμένα με είδη ρουχισμού, υπόδησης και λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π) στις οικογένειες του τόπου μας που έχουν ανάγκη.
Όλα τα προϊόντα της δομής μας αυτής προέρχονται από δωρεές ιδιωτών. Δεν έχουμε επάρκεια σε λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π). Όσοι θέλουν να μας συνδράμουν μπορούν να  παραδίδουν τα εν λόγω είδη στα γραφεία του Οργανισμού μας, Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη.

Η Δημοτική μας Ιματιοθήκη βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο εφαπτόμενο στον νέο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου, Οδυσσέως 2 και Ικτίνου και λειτουργεί τις ίδιες μέρες με το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο: Δευτέρα και Τρίτη από ώρα 9:00 -14:00. Οι ενδιαφερόμενοι - ωφελούμενοι πρέπει απαραίτητα πριν την επίσκεψη τους στις δομές αυτές να λαμβάνουν το ανάλογο παραστατικό εντολής προμήθειας (εφ όσον τηρούν τις προϋποθέσεις) από την κα Τσουκαρέλλη Καλλιόπη, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου. 

«Η νέα μας δομή της Δημοτικής Ιματιοθήκης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες 11 Δημοτικές δομές αντιμετώπισης της φτώχιας που έχουμε δημιουργήσει, (του Κοινωνικού Ιατρείου-Οδοντιατρείου- Φαρμακείου-, Παντοπωλείου, Φροντιστηρίου, Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα εξυπηρέτησης Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών,  Ξενώνα για γυναίκες και παιδιά ευάλωτων ομάδων, Τράπεζα εργασίας, υλοποίησης ΤΕΒΑ), προκειμένου να μεγαλώσουμε το Δημοτικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το καταφέρνουμε. Θα είμαστε όμως χαρούμενοι, όταν θα έρθει η ώρα που θα εκλείψουν οι λόγοι της ύπαρξης τους.

Μέχρι τότε, η φαντασία μας θα δουλεύει και μαζί με εργαζόμενους και πολίτες θα μεγαλώνουμε την Δημοτική αγκαλιά πρόνοιας με πράξεις-έργα, αφήνοντας τα «κούφια λόγια συμπάθειας προς τα θύματα της φτώχιας, τις μεγαλόστομες διαπιστώσεις και τις σκόπιμες προσπάθειες υποβάθμισης του έργου μας,  στις κάθε λογής …..πονηρές Αντουανέτες της εποχής που άρχισαν να φυτρώνουν….σαν τα μανιτάρια», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη.