Πολιτικό σαλόνι: «Η χρονιά που θ΄ αλλάξουν όλα….»


Είναι αλήθεια ότι από την τοπική διαδικτυακή κοινωνία λείπει έντονα μία βαθιά πολιτική στήλη η οποία θα αναλύει με γρήγορους ρυθμούς και σε έντονο ύφος την πολιτική πραγματικότητα και δράση στα νησιά μας και όχι μόνο.

Το LesvosPost.com πάντα πρωτοπόρο εγκαινιάζει μία νέα δυναμική προσπάθεια πολιτικού και όχι μόνο σχολιασμού όλων των δρώμενων και των προσώπων σε σχέση με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο...

Την νέα μας στήλη την υπογράφει ειδικός συνεργάτης του lesvospost.com και θα ονομάζεται «Πολιτικό σαλόνι…»

Η χρονιά που θ΄ αλλάξουν όλα….

Του Ειδικού Συνεργάτη μας

Το θέμα δεν είναι πως θα μπει το 2019. Το πώς θα βγει είναι το ζητούμενο. Διότι το 2019 θα είναι η χρονιά που θ΄ αλλάξουν όλα. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από τον Τσίπρα μέχρι τον Πίτσιο! Διότι θα έχουμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις από τις  εθνικές μέχρι αυτές στην Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Ας τα δούμε όμως ένα προς ένα.


ΠΡΩΤΟΝ. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μες στη χρονιά. Είναι Φεβρουάριος, είναι Μάιος ή τέλος πάντων Οκτώβριο όπως φιλοδοξεί ο σύντροφος Αλέξης, μικρή σημασία έχει. Εκλογές θα γίνουν. Και ο λαός θα μιλήσει! Τώρα το πώς θα μιλήσει είναι άλλο θέμα. Οι προσλήψεις, τ΄ αναδρομικά κι ότι άλλο μηχανευθεί από τον …μεγάλο, θ΄ ανακόψουν την πορεία της Ν.Δ. προς την εξουσία; Μάλλον όχι. Αντιθέτως δηλώσεις – πατάτες τύπου Μαλέλλη, ανοίγουν δρόμο σε πολλούς αντισυριζαίους Πασόκους, να ψηφίσουν έστω μια φορά Μητσοτάκη. «Για να γυρίσουμε στην κανονικότητα βρε αδελφέ;».



ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον χρωματίζοντας πόλεις και χωριά με την πληθώρα υποψηφίων εκ των οποίων οι μισοί είναι φίλοι, συγγενείς κλπ. Στον Δήμο Λέσβου περιμένουμε δύο πράγματα. Εάν θα σπάσει ο Δήμος. Και δεύτερον εάν θα ξανακατέβει ο Γαληνός. Το κλίμα ευνοεί να παίξτε στοίχημα. Αλλά όχι στο γνωστό πρακτορείο που συχνάζει ο Βουνάτσος και οι ακόλουθοι του διότι εκ του ότι υπάρχει ο φόβος να επηρεαστείτε, θα διαρρεύσουν και οι προτιμήσεις σας. Εν τω μεταξύ ο Κύτελης καραδοκεί, ο Ζαφειρίου οργανώνεται, οι «στρατηγοί» της Κεντροαριστεράς  συσκέπτονται υπό του Μαμάκου, ενώ τα ….ορφανά του Γαληνού, περιμένουν με αδημονία τις οριστικές αποφάσεις του. Εδώ πέρα όμως, το έλα να δεις δεν θα γίνει τόσο προεκλογικά όσο μετεκλογικά!


ΤΡΙΤΟΝ. Στην Περιφέρεια θα …. γλεντήσουμε με τους γαλάζιους υποψηφίους. Εάν δεν τα βρουν Καλογήρου και Μουτζούρης, έχει να γίνει το σώσε. Θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους. Και καλά εμείς που θα είμαστε απέξω και θα διασκεδάζουμε. Σκεφτείτε αυτούς που θα είναι μέσα…. Εκτός του όλο σκηνικό να στήνεται στο ευρύ σχέδιο των φεουδαρχικών φυλών της Ν.Δ. που τοποθετούν μικρές ωρολογιακές βόμβες στον …. νεαρό Κυριάκο ανά την Ελλάδα. Ο μαραθωνοδρόμος Χριστόφας θα πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να συσπειρώσει το ποσοστό των Παασόκων, ο Σπιλάνης υπό την ασπίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τραγουδάει το γνωστό άσμα «πάμε στο άγνωστο με βάρκα μια ελπίδα», ενώ ο Τάσσος θα κάνει το κομματικό του χρέος.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Εκλογές για την Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Ποιος θα πάρει την καρέκλα Πίτσιου; Το θέμα βέβαια ελάχιστα απασχολεί αλλά όταν έλθει η ώρα της κρίσης, για πολλούς και διαφόρους λόγους που θ΄ αναφερθούν αργότερα, θα επικεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΕΜΠΤΟ. Ευρωεκλογές. Σιγά τα ωά! Όταν μάλιστα έχεις τόσες άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, σιγά μην κάτσεις τώρα ν΄ ασχοληθείς με τις Βρυξέλλες. Είναι μια άποψη. Όμως θα μας δώσει την ευκαιρία να παρελάσουν και στο  νησί μας κάποια γνωστά ονόματα, κάποια εκ των οποίων θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Και κάποια θα πάμε να τα ψηφίσουμε. Αρκεί να μην μπλεχτούμε με ις τόσες κάλπες που θα είναι στοιβαγμένες στα εκλογικά κέντρα!

Ολοκληρώνοντας. Φάτε καλά, κοιμηθείτε καλά και γενικά περάστε καλά. Διότι δεν είναι ότι η περιβόητη ανάπτυξη ακόμα αναμένεται. Είναι ότι οσονούπω  οι υποψήφιοι θα μας περικυκλώσουν προς άγραν ψήφων. Ως εκ τούτου να είστε πανέτοιμοι να τους υποδεχτείτε δεόντως…. Εμείς δε δια του διαδικτύου θα παίζουμε στο δικό μας ρυθμό. Διότι οι αγορές μπορεί να μην χόρεψαν στους ρυθμούς του Αλέξη, εδώ όμως να δεις χορούς και πανηγύρια. «Χορέψτε» μαζί μας και δεν θα χάσετε…..

ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ….2009! Γιατί τότε ακόμα διανύαμε τις τελευταίες μέρες ευδαιμονίας. Χώρια που τότε είχε πάρει το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Αφού  ο μεγάλος …εγκαινίασε το Μετρό της Θεσσαλονίκης που δεν υπάρχει, γιατί και ο ….δικός μας να μην εγκαινιάσει το Κολυμβητήριο; Που μπορεί να γίνει νωρίτερα από το Μετρό Θεσσαλονίκης….