Οι παρεμβάσεις του Δήμου Λέσβου για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη (PICS)



ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Λέσβου και την Αντιδημαρχία Αυτεπιστασίας & Καθημερινότητας του Πολίτη, με επίβλεψη του Αντιδημάρχου Γιάννη Αμπουλού, οι τσιμεντοστρώσεις με οπλισμένο σκυρόδεμα παρόδων της Γεωργ. Τσερτσέτη, στην περιοχή του Δικαστηρίου, που ήταν χωματόδρομοι και παρουσίαζαν σημαντικές φθορές. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες διαμόρφωσης πεζοδρομίων. Τσιμεντοστρώθηκε δρόμος στην περιοχή της Κρατήγου, ενώ στη Χρυσομαλλούσα και συγκεκριμένα στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης και τσιμεντόστρωσης υπαίθριων χώρων, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

Επίσης, τεχνικά συνεργεία της ίδιας Αντιδημαρχίας προχώρησαν στην τοποθέτηση νέων σιδερένιων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων που ήταν αναγκαία εδώ και χρόνια, κατά μήκος δημοτικών οδών στην Κοινότητα Ταξιαρχών της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης και στην Κοινότητα Πλαγιάς της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, με στόχο να γίνεται με ασφαλέστερο τρόπο ή διάβαση των δημοτών, αλλά και η κυκλοφορία οχημάτων και δικύκλων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ σε πεζοδρομία που παρουσίαζαν φθορές στην πόλη της Μυτιλήνης, με σκοπό την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.