Πλήθος κόσμου έκανε τα τελευταία ψώνια πριν τα Χριστούγεννα στην Μυτιλήνη-Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Ερμού (pics, vid)


Το ημερολόγιο έγραφε 24 Δεκεμβρίου, κάτι που σήμαινε ότι τα ψώνια των Χριστουγέννων δεν μπορούν να περιμένουν.

Η λιακάδα βοήθησε σήμερα την αγορά της Μυτιλήνης να ανασάνει καθώς κατακλύστηκε από κόσμο, με αποτέλεσμα μετά τις 12.00 το μεσημέρι να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στους εμπορικούς πεζοδρόμους αλλά και τα ΚΑΦΕ της πόλης..

Αρκετοί προτίμησαν την παραδοσιακή βόλτα στην κεντρική πλατεία Σαπφούς όπου δεσπόζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η φάτνη.



Από νωρίς πάντως της παραμονής αρκετοί μπόμπιρες με τριγωνάκια  στο χέρι ξεχύθηκαν στις γειτονιές και τα μαγαζιά για να τραγουδήσουν τα κάλαντα, ενώ οι Λέσβιοι έσπευσαν να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το βραδινό ρεβεγιόν



Οι χορωδίες και οι μπάντες της πόλης μαζί με άλλους … καλλίφωνους, έψαλλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα και άλλους χριστουγεννιάτικους ύμνους, στην Ερμού και σε άλλες κεντρικές οδούς της Μυτιλήνης.

Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, περπάτησε στην αγορά και αντάλλαξε ευχές με τους εμπόρους και τους πολίτες νωρίς το μεσημέρι ενώ αμέσως μετά ήπιαν τον καφέ τους στο café bar Marush...



Οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα σύμφωνα με καταστηματάρχες που μιλήσαμε.

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com από την αγορά της Ερμού Μυτιλήνης