Οικολόγοι πράσινοι: «Ούτε στην Κέρκυρα, ούτε στη Λέσβο, ούτε πουθενά.Καμία ανοχή στα εγκλήματα ρατσιστικής βίας.»


Καμία ανοχή στα εγκλήματα ρατσιστικής βίας τονίζει σε ανακοίνωση της η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων πράσινων


«Η δολοφονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη Πετρίτ Ζίλφε αποτελεί άλλο ένα θύμα στο μακρύ κατάλογο ρατσιστικής βίας που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Όπως καταγγέλλεται, ο 44χρονος δράστης της δολοφονίας, έχει στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και υπήρξε εκλογικός της αντιπρόσωπος στις τελευταίες εκλογές. Ο δράστης φέρεται να σκότωσε το θύμα, στήνοντας του καρτέρι θανάτου, μετά από διαφωνία του 63χρονου Ζίλφε σε ρατσιστικά και εθνικιστικά σχόλια που έκανε ο δράστης σε καφενείο του χωριού.

Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα, η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, προκαλώντας το κοινό αίσθημα δικαίου, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Η καθυστέρηση της δικαιοσύνης να παρέμβει σε εγκλήματα ρατσιστικής βίας, αφήνει ατιμώρητα ακροδεξιά στοιχεία που συνεχίζουν να απρόσκοπτα τη δράση τους.
Επτά μήνες μετά τα επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, έγινε επιτέλους η ταυτοποίηση των 26 συμμετεχόντων που συμμετείχαν στο πογκρόμ των προσφύγων, χωρίς όμως να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στα εγκλήματα τους, πράγμα που αναμένουμε να κάνει η Εισαγγελία Μυτιλήνης στα χέρια της οποίας είναι πλέον η δικογραφία.

Καθώς πλέον ενισχύεται περίτρανα η ευθεία σχέση μεταξύ ατιμωρησίας και κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, είναι προφανές ότι η η αδράνεια των αρχών οδηγεί σε συγκάλυψη και διαιώνιση της ρατσιστικής βίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων σε εγκλήματα ρατσιστικής βίας. 
Καμία ανοχή στα εγκλήματα ρατσιστικής βίας. Η άνοδος των ακροδεξιών σχημάτων στην Ευρώπη δείχνει ότι είναι απαραίτητο να ορθώσουμε μέτωπο αντιρατσιστικής αλληλεγγύης απέναντι σε όσους/ες επιβουλεύονται τη Δημοκρατία.

Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»