Το πυροβολικό της Λέσβου τίμησε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα (ΦΩΤΟ)Εκδηλώσεις για τη μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Μαυρουδή Σαράντη», στη Λάρσο, πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη.


Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο Εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ, εντός του Στρατοπέδου, ακολούθησε η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο, και τον κλήρο.

Τιμητικό άγημα υποδέχθηκε τον Σεβασμιότατο και τον Στρατηγό Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό κλείτος επικεφαλής των Διοικητών μονάδων και των επιτελών.

Παρέστησαν επίσης, εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των εφέδρων, και εν αποστρατεία Στρατιωτικοί και αρκετοί πολίτες.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσουπής, παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, στο Στρατόπεδο «Λ/γου (ΜΧ) Σαράντου Μαυρουδή, όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία του εορτασμού της Προστάτιδος του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας.Ο Αντιδήμαρχος, εξέφρασε στον Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο κ. Σταύρο Τσερπέ, αλλά και στους Διοικητές των μονάδων τα θερμά του συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων και τόνισε την ένδοξη πορεία του Πυροβολικού στους αγώνες του Έθνους. «Με την ευκαιρία της εορτής της προστάτιδας του Πυροβολικού, θέλω να ευχηθώ στους Πυροβολητές, αλλά και σε γενικότερα σε όλους τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους χρόνια πολλά, υγεία και ψυχική δύναμη», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσουπής.

Μετά τη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, ο Στρατηγός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και αναγνώστηκε η Διαταγή του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ που ήταν αφιερωμένη στην εορτάζουσα ΑΓΙΑ.

Όταν αναγγέλθηκε μετά το πέρας της τελετής, ο κόσμος είδε επίδειξη οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού και κατέληξε στο Κ.Ψ.Μ της παρακείμενης μονάδος, επίσης το πυροβολικού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες και πρωτοβουλία της 98 ΑΔΤΕ, λεωφορείο του στρατού μετέφερε από τα σχολεία που υπέδειξε η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μαθητές συνοδεία καθηγητών στο στρατόπεδο ΜΑΥΡΟΥΔΗ (Λάρσος) και οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της προστάτιδας Αγίας Βαρβάρας.Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ

Κατά το έθιμο, προσφέρθηκαν αναψυκτικά ηδύποτα  και λουκουμάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λουκουμάδες συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού.