Αγροτικός σύλλογος Μανταμαδου «Κάποιοι παίζουν παιχνίδια απέναντι στους κτηνοτρόφους»- Καταγγέλλουν προβλήματα με το ιδιωτικό σφαγείο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κάποιοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Τα τυροκομεία φέτος ανοίγουν αρκετά καθυστερημένα με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην έχουν που να πάνε την παραγωγή τους και τα αρνιά να κοντεύουν να γίνουν μεγαλύτερα από τα πρόβατα με μεγάλη οικονομική ζημιά. Οι τιμή του γάλακτος επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά φαίνεται ότι θα πέσει στα τάρταρα. Η τιμή του αρνιού είναι εξευτελιστική.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά την Τετάρτη 12/12 κτηνοτρόφοι πήγαν αρνιά στο σφαγείο του Μανταμάδου και οι κτηνίατροι τους είπαν να τα πάρουν και να φύγουν γιατί ξεπερνούν το όριο λέει δυναμικότητας του σφαγείου. Το όριο που βάζουν όμως δεν αρκεί για να φορτώσει ένα φορτηγό  ψυγείο με αρνιά και να φύγει για την Αθήνα. Έτσι σε λίγο δεν θα έρχεται κανένας έμπορος κρέατος να σφάξει αρνιά από τον Μανταμάδο. Ίσως αυτό θέλουν κάποιοι.  Οι κτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι να φύγουν σε μακρινά σφαγεία με όποιο αποτέλεσμα σε κόστος και χρόνο.

Κάποιοι παίζουν παιχνίδια απέναντι στους κτηνοτρόφους. Υπηρεσιακοί και δοιηκιτικοί παράγοντες του τόπου συνεχώς τα τελευταία χρόνια δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του σφαγείου και στην εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Αν έτσι θέλουν κάποιοι να βγουν να πουν ξεκάθαρα στους κτηνοτρόφους παρατήστε τα και γραφτείτε στους ανέργους.

Υπενθυμίζουμε τα αιτήματα του συλλόγου μας.

Σφαγείο αποκλειστικά δημοτικό με συνεχή λειτουργία για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας.
Χρηματοδότηση για έργα εκσυγχρονισμού από τον προϋπολογισμό του δήμου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΑΣΛ)