Στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας- Ο Κώστας Αδαμίδης από την περιφέρεια Β. Αιγαίου


Θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα τέθηκαν στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Στη συνάντηση την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστας Αδαμίδης, ο οποίος έθεσε κυρίως θέματα αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που παρατηρήθηκε στην παραγωγή και των μειωμένων τιμών πώλησης των προϊόντων.

Ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε την ανάγκη για αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου υδατοκαλλιεργειών και ζήτησε την άμεση στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με μόνιμους κτηνιάτρους.

Επίσης, έθεσε θέμα υλοποίησης αναδασμών με άμεση προκήρυξη του μέτρου και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησε χρηματοδότηση μελετών που αφορούν έργα λιμνοδεξαμενών, φραγμάτων, δικτύων κλπ, με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων βοσκήσιμων γαιών, καθώς και η χρηματοδότησή τους. Τέλος, από την πλευρά του Υπουργείου τέθηκε θέμα άμεσης διαχείρισης των νεκρών ζώων όπως απαιτείται από σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.