Μοίρασε δώρα και ευχές η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ο.Κ Π. Α Λέσβου στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο


Χθες Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία


Χθες Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία,  εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η αρμόδια  Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, επισκέφθηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λέσβου, που πρόσφατα ιδρύθηκε και  λειτουργεί στον τόπο μας, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα των γονιών με παιδιά με Ειδικές Ανάγκες

Η κα Αντωνέλλη, αφού συνεχάρη τον Διευθυντή Παναγιώτη Τσουκαρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, συζήτησε για αρκετή ώρα με τους μαθητές, απάντησε στις ερωτήσεις που τις έθεσαν και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλές γιορτές. 
Αμέσως μετά και εκ μέρους του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, η κα Αντωνέλλη παρέδωσε στην Διεύθυνση και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, ως δώρο Χριστουγέννων,  για τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο, ένα σύγχρονο πολυμηχάνημα εκτυπωτή - φωτοτυπικό, ένα laptop τελευταίας τεχνολογίας και μια τοστιέρα.

«Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, - είπε η κα Αντωνέλλη -  είμαι μαζί σας συμβολικά σήμερα,  μιας και εμείς σας έχουμε έγνοια όλο το χρόνο, για να ευχηθώ καλή πρόοδο και «Καλά Χριστούγεννα» σε όλους σας. Είμασταν και είμαστε στην διάθεση σας όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, στα πλαίσια της αρμοδιότητας και των δυνατοτήτων μας. Πιστεύουμε ακράδαντα - και το δείχνουμε εμπράκτως - ότι και στην εκπαίδευση, όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες».

Για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία, η αρμόδια Αντιδήμαρχος δήλωσε:  

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη η διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, ειδικά την σημερινή εποχή. Χρειάζεται η Ελληνική Πολιτεία να εξασφαλίσει επιτέλους τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα για την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των συνανθρώπων μας αυτών.

Σε ότι μας αφορά ως Δημοτική Αρχή, έχουμε δρομολογήσει μέσα από την υλοποίηση του Προγράμματος Αστικής Ανάπλασης, παρεμβάσεις   που ελπίζουμε να  διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρία τουλάχιστον στην πόλη της Μυτιλήνης. Εκτιμάμε   ότι  οι παρεμβάσεις αυτές, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία εφέτος των μηχανισμών πρόσβασης  στην θάλασσα (seatrac) που έχουν δωρισθεί από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας& Αλληλεγγύης στην Πλαζ Τσαμάκια και Βατερών, πλέον  της τοποθέτησης  των νέων μηχανισμών πρόσβασης που προβλέπονται  να εγκατασταθούν με επιμέλεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου και σε άλλες περιοχές παραλίες του Δήμου μας, θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των ανθρώπων με αναπηρία στο τόπο μας. Φυσικά χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις τόσο από εμάς, αλλά  και από άλλους φορείς, προκειμένου να καταφέρουμε η αναπηρία να μην αποτελεί εμπόδιο ζωής».