Οι Ευχές και οι συμβουλές της Τροχαίας του Κ.Λ. Μυτιλήνης για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς



Τα στελέχη του τμήματος Τροχαίας του Κ.Λ. Μυτιλήνης εύχονται σε όλους τους συμπολίτες μας χαρούμενη δημιουργική γεμάτη όνειρα και χαρές νέα χρονιά με όμορφες και ξεχωριστές στιγμές.


Τα στελέχη του τμήματος Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών υπενθυμίζει στους οδηγούς  ότι η περίοδος των εορτών αποτελεί περίοδο αυξημένου κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων στο δρόμο.

Οι αυξημένες μετακινήσεις, η κατανάλωση αλκοόλ, το χαμηλότερο επίπεδο προσοχής λόγω εορταστικού κλίματος μπορούν να μετατρέψουν τις γιορτές σε τραγωδία. Πριν πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας ας σκεφτούμε όλοι πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί μια βόλτα ή μια νυχτερινή έξοδος σε δράμα.

Λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να χαλάσει όχι μόνο η επόμενη χρονιά αλλά ολόκληρη η ζωή μας.  Αυτές τις γιορτές ας σκεφτούμε πριν οδηγήσουμε.

Εάν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ ας μην πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας. Ας σκεφτούμε τους δικούς μας, τα παιδιά μας αλλά και τους ανυποψίαστους συνανθρώπους μας. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σεβασμός στις οδικές σημάνσεις και τις υποδείξεις των τροχονόμων. Ας μην κάνουμε χρήση κινητών τηλεφώνων που αποσπούν την προσοχή μας και δυσκολεύουν τους χειρισμούς κατά την οδήγηση. Να φοράμε πάντα τις ζώνες ασφαλείας, τα κράνη και να προστατεύουμε τα παιδιά κάνοντας χρήση όλων των προβλεπόμενων μέτρων συγκράτησης τους.

Αυτές τις γιορτές ας μην σταθμεύσουμε όπου μας βολεύει αλλά εκεί που επιτρέπεται και δεν παρεμποδίζουμε την κυκλοφορία. Ας δείξουμε σεβασμό στους συνανθρώπους μας, στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν ανάγκη αφήνοντας ελεύθερες τις θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Τα στελέχη του τμήματος Τροχαίας του Κ.Λ. Μυτιλήνης εύχονται σε όλους τους συμπολίτες μας χαρούμενη δημιουργική γεμάτη όνειρα και χαρές νέα χρονιά με όμορφες και ξεχωριστές στιγμές.