Μεγάλες επιτυχίες από την νεοσύστατη Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Κ.Λ. Μυτιλήνης


Σύσταση Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κ.Λ. Μυτιλήνης’’

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών  του Κ.Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ για την καταπολέμηση οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και συγκεκριμένα της διακίνησης Ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν  το χρονικό διάστημα από 09-11-18 μέχρι σήμερα συνολικά τα κάτωθι:

Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 8.643,73 γραμ.
Ηρωίνη βάρους 386,43 γραμ.
Ένα (01) Ε.Ι.Χ. όχημα
Χίλια ενενήντα (1.090,00) €
Εννέα (09) κινητά τηλέφωνα

Η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κ.Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ συστάθηκε στο πλαίσιο απόφασης της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑΝΠ, για τη δημιουργία ενός δικτύου τέτοιων Ομάδων σε Λιμενικές Αρχές που αποτελούν πύλες εισόδου και εξόδου από την χώρα με αποκλειστικό καθήκον την πάταξη της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κάτι το οποίο παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στη δύναμη της Π.Ο.ΔΙ.Ν. πρόκειται να ενταχθεί άμεσα σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Κ9, μετά συνοδού – χειριστή του, ο οποίος αναμένεται να συνδράμει τα μέγιστα για τον ανωτέρω σκοπό.