Επιτέλους κάντε κάτι με την επικίνδυνη διασταύρωση των οδών Θεοφίλου Χατζημιχαήλ & Ηλία Βενέζη- Νέο τροχαίο με τραυματισμό

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα χθες το απόγευμα στην διασταύρωση των οδών Θεοφίλου Χατζημιχαήλ & Ηλία Βενέζη στην Καλλιθέα. 


Δίκυκλη μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με  Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δικυκλιστή.  

Η  Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης πρέπει άμεσα να προωθήσει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή.



Το προεδρείο του νεοσύστατου από την Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, Συνοικιακού Συμβουλίου Καλλιθέας - Μαύρα Σίδερα, προτείνει:

Μονοδρόμηση τμήματος οδού Θεοφ. Χατζημιχαήλ.

Ρύθμιση φωτεινών σηματοδοτών στην συμβολή των οδών Β. Καραπαναγιώτη - Π. Βοστάνη και Ε. Βοστάνη καθώς και στην συμβολή Ηλ. Βενέζη και Π. Βοστάνη.

Στην Καλλιθέα και ειδικά στην διασταύρωση των οδών Ηλία Βενέζη και Θεοφίλου Χατζημιχαήλ κινείται μεγάλος αριθμός οχημάτων, συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα και διασχίζει τις οδούς μεγάλος αριθμός μαθητών. Συγκεκριμένα στην περιοχή λειτουργούν το 3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 4ο Λύκειο, 15ο Δημοτικό. 7ο Δημοτικό, 5ο Νηπιαγωγείο, ΕΠΑΛ, Φοιτητική Εστία, Διεύθυνση Αστυνομίας, Πολεοδομία ενώ αποτελεί και σημείο διέλευσης οχημάτων για το Νοσοκομείο και την Τοπική Κοινότητα Λουτρών.


Για την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και μαθητών κρίνεται απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή. Το Συμβούλιό μας έχει προτείνει στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα και γρήγορα. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία διάβασης πεζών μπροστά στο 15ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στην οδό Θεοφίλου Χατζημιχαήλ θα συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Επίσης η τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στα σημεία του χάρτη που επισυνάπτουμε θα αυξήσει την ορατότητα των οδηγών που διασχίζουν κάθετα τις ανωτέρω οδούς, με αποτέλεσμα την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.