Σπιλανης ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου



Η επιλογή Σπιλάνη προκρίθηκε και για το κριτήριο της μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας


Το Γόρδιο Δεσμό, με την επιλογή του Γιάννη Σπιλάνη ως επικεφαλής του νέου περιφερειακού συνδυασμού, έλυσαν τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα που μετείχαν στις διεργασίες σύστασης του καθώς και πρόσωπα προερχόμενα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Από την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του συνδυασμού Συμβόλαιο Ζωής για το Αιγαίο πήρε το «πράσινο φως» με σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι η διχογνωμία για τον επικεφαλής που είχε προκύψει από τη βούληση διεκδίκησης της θέσης και από τον Στρ. Ζαφείρη στερούσε πολύτιμο χρόνο από την υπό διαμόρφωση παράταξη, στην οποία ενσωματώνεται ο «Οικολογικός Άνεμος» αλλά και ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η επιλογή Σπιλάνη προκρίθηκε και για το κριτήριο της μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας, ενώ φαίνεται να μέτρησε και η συνεπής αντιπολιτευτική γραμμή ουσίας που τήρησε στην περιφερειακή αρχή Καλογήρου.

Στοιχείο που μέτρησε, επίσης, είναι η πανεπιστημιακή του ειδικότητα σε θέματα τουρισμού, καθώς στην παρούσα φάση ο μετασχηματισμός της οικονομίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου σε τουριστική έχει αναγορευτεί πρωταρχικός στόχος από τις ίδιες τις κοινωνίες.

Σφήνα μεταξύ των δυο Παρά το βαρύ κλίμα για το ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο η … αποσυριζοποιημένη επιλογή Σπιλάνη δημιουργεί δυνατότητες πρόκρισης στο δεύτερο γύρο, σπάζοντας το δίπολο Καλογήρου – Μουτζούρη και προσδοκώντας στη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο γύρο. Άγνωστη, προς το παρόν, παραμένει η τελική στάση του Στρ. Ζαφείρη, αν δηλαδή θα ενισχύσει με την παρουσία του το ψηφοδέλτιο ή θα επιλέξει να προσανατολιστεί αλλού.

Ωστόσο ο πρώην γ.γ. Βιομηχανίας με την κινητικότητα του δημιούργησε βάσεις προσωπικής αξιοπιστίας στο σύνολο των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο και δεν αποκλείεται μελλοντικά να αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο.

Πηγή politischios.gr