Ξεκίνησε μετ' εμποδίων η δίκη για το σκάνδαλο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου


Μετ' εμποδίων ξεκίνησε τελικά χθες Δευτέρα στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βορείου Αιγαίου, η εκδίκαση της υπόθεσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου, η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση.


Πρόκειται για τη δίκη μελών του διοικητικού συμβουλίου, υπαλλήλων και δανειοληπτών, την πρώτη μεγάλη δίκη για την υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου που ζημίωσε την τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί τον ερχόμενο Μάρτιο μια δεύτερη δίκη με τους ίδιους σχεδόν κατηγορούμενους σε επίπεδο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ έπονται και άλλες που αφορούν άλλα ανάλογα σκάνδαλα που προκάλεσαν την απώλεια από την τοπική αγορά συνολικά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αρχικά η δίκη ξεκίνησε με αίτημα αναβολής λόγω θανάτου του ενός εκ των κατηγορουμένων. Αίτημα που απερρίφθη. Ακολούθησε η ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων και των μαρτύρων κατηγορίας.

Και η δίκη διεκόπη για σήμερα το πρωί, μετά την υποβολή αιτημάτων παράστασης πολιτικής αγωγής αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν ολιγόωρη διακοπή προκειμένου οι δικηγόροι να μπορέσουν να ενημερωθούν για τα αιτήματα αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ