Στην “5th Athens International Tourism Expo” η Λέσβος

Συμμετοχή Λέσβου στην “5th Athens International Tourism Expo”.  


O Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και τους άλλους τουριστικούς – αναπτυξιακούς φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., οργανώνει με την υποστήριξη διαφόρων Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας και μεμονωμένων απόδημων της πρωτεύουσας, τη συμμετοχή του νησιού στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Αττικής, την “5η Athens International Tourism Expo”, που διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” (δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”), από Παρασκευή, 7 έως Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, η “ATTICA GROUP” με τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “HELLENIC SEAWAYS” και “BLUE STAR FERRIES”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση τη Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ καθοριστικής σημασίας η συνεισφορά του Φορέα Τουρισμού & Ανάπτυξης Πλωμαρίου και του Προέδρου του Γαβριήλ Χαλδέζου.

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, η προώθηση της τουριστικής & γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού καθώς και των ποικίλων εξειδικευμένων τουριστικών “προϊόντων” της κάθε περιοχής, στο κοινό και τους επαγγελματίες της έκθεσης.

Ειδικότερος στόχος, η προσέλκυση επισκεπτών από την Αττική κατά την τρέχουσα περίοδο 2018 – 19, καθώς και η δημιουργία των προϋποθέσεων για άνοιγμα νέων αγορών, μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Λεσβιακής αποστολής, με τους 150 περίπου προσκεκλημένους hosted buyers της έκθεσης (εμπορικοί επισκέπτες – tour operators απ’ όλο τον κόσμο), προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες.   

Το περίπτερο της Λέσβου θα είναι συνολικού εμβαδού 40 τ.μ. και θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη “B2B Meetings Area”. Σε εν σειρά stands, θα φιλοξενηθεί το διαφημιστικό & εκθεσιακό  υλικό όλων των γεωγραφικών προορισμών του νησιού, ενώ σε διακριτό χώρο θα τοποθετηθεί το “gastronomy section”, όπου θα εκτίθενται τα χαρακτηριστικότερα τοπικά διατροφικά προϊόντα, θα διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές και θα πραγματοποιείται ζωντανή μαγειρική με λεσβιακές συνταγές.

Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου θα φιλοξενηθούν: α) γενικά prospectus του νησιού, β) τοπικά έντυπα & banners προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, γ) εν γένει μπροσούρες θεματικών τουριστικών προϊόντων, δ) έντυπα μουσειολογικού χαρακτήρα, ε) διαφημιστικό υλικό καταλυμάτων (ξενοδοχειακών μονάδων, villas, ενοικιαζομένων δωματίων, κ.α.), στ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, αγιογραφία, κ.α.), κ.ο.κ.

Τέλος, εντός του περιπτέρου της Λέσβου και όλο το τριήμερο, θα διεξάγεται ανοιχτός διαγωνισμός κοινού με ερωτήσεις γνωριμίας της Λέσβου, που θα προσφέρουν ως χορηγοί, η “Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου” και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες “Hellenic Seaways” και “Blue Star Ferries”. Τρία ζευγάρια από την Αττική που θα απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, θα κερδίσουν δωρεάν διακοπές στη Λέσβο.   

Οι εκπρόσωποι των διαφόρων τουριστικών φορέων του νησιού, καθώς και οι επιχειρηματίες του τουρισμού της κάθε περιοχής που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν ως συνεκθέτες εντός του περιπτέρου της Λέσβου και να συμμετάσχουν στις επιχειρησιακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, την Παρασκευή, 7 και το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 (από 10 π.μ. έως 7 μ.μ.).

Οι απόδημοι καθώς και οι φίλοι της Λέσβου στην Αθήνα και την Αττική, προσκαλούνται να επισκεφθούν το περίπτερο του νησιού (Hall 4), στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας (δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”), όλες τις ημέρες της έκθεσης (από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.). Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ η μεταφορά προς και από τον εκθεσιακό χώρο, προσφέρεται επίσης δωρεάν με πούλμαν από τη διοργανώτρια εταιρεία “LEADEREXPO”, ως ακολούθως:

Από σταθμό metro “Δουκ. Πλακεντίας”, προς “Metropolitan Expo”: Πρώτο δρομολόγιο 9:30 π.μ. και κάθε μία ώρα (στις και μισή). Τελευταίο δρομολόγιο 6 μ.μ.

Από “Metropolitan Expo”, προς σταθμό metro “Δουκ. Πλακεντίας”: Κάθε μία ώρα (στις και μισή). Τελευταίο δρομολόγιο 9 μ.μ.   

Shuttle Buses – σύνδεση με το αεροδρόμιο: Κάθε 5 λεπτά, θα αναχωρεί πούλμαν από και προς το αεροδρόμιο. Πρώτο δρομολόγιο 10 π.μ. Τα shuttle buses σταθμεύουν έξω από την έξοδο 2 των αφίξεων του αεροδρομίου (έναντι “Sofitel Hotel”), σε στάση με ειδική σήμανση “Εκθεσιακό Κέντρο”. 


Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους: α) Πάνο Πίτσιο (Πρόεδρο Δ/Κ Μυτιλήνης & Σύμβουλο Marketing Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Λέσβου), τηλ. 6973 004872, email: pitsiosp1@gmail.com, και β) Γιώργο Καρίνο (Διευθυντή Δ/Κ Μυτιλήνης), τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr