Μάνος Κόνσολας: «Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου;»


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου;


Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το ζήτημα της παράτασης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου:

<< Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει τρεις φορές μια ξεκάθαρη τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου ( Κως, Λέρος, Λέσβος, Σάμος και Χίος).
Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να την ψηφίσουμε μαζί και χθες ο κ. Βίτσας μας είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και θα έρθει πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέχρι το τέλος του χρόνου.
Είναι σαφή δύο πράγματα:

1ον) Η έντονη ανησυχία που μας διακατέχει για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην ανταλλάξει τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά με νέες και απαράδεκτες υποχωρήσεις στο μεταναστευτικό.

2ον) Η διαπραγμάτευση που γίνεται αποδεικνύει ότι η χώρα παραμένει σε ένα μνημόνιο και μια επιτροπεία διαρκείας. Γιατί αν είχαμε βγει από το μνημόνιο, όπως ισχυρίζεται ο κ.Τσίπρας, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση για να παραταθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Η καταστροφική διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 έχει καταγραφεί στην Ιστορία και συνδέεται με δύο βαριές απώλειες που έχουν την υπογραφή του κ.Τσίπρα: την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και την παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στους δανειστές για 99 χρόνια >>.