Υποσχέσεις Βιτσα και Σαντορινιου για μόνιμη λύση στο ζήτημα του μειωμένου ΦΠΑ στην Λέσβο και στα αλλά νησιά πριν την 31/12


Οριστική λύση στο ζήτημα του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.


Κυβερνητική παρέμβαση, προκειμένου να λυθεί με μόνιμο τρόπο -όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση- το ζήτημα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, προανήγγειλε, από τη Βουλή, ο Δημήτρης Βίτσας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς να εξηγήσει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην εν λόγω παρέμβαση, δήλωσε πως θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου και όχι με απλή παράταση αλλά με μια μορφή μόνιμου χαρακτήρα.
«Δεν θεωρείτε κι εσείς δίκαιο να εξαιρούνται γενικά αυτά τα νησιά; Σε πολύ λίγες μέρες θα έχετε την οριστική απάντησή σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Σημειώνεται πως πρόκειται για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, που έχουν πληγεί περισσότερο από την προσφυγική κρίση.

Και ο Σαντορινιος

Πριν το τέλος του έτους, όπως προσέθεσε, θα πρέπει να έχουμε ευχάριστα νέα και για τον ΦΠΑ στα νησιά που δέχθηκαν τον μεγάλο όγκο του προσφυγικού κύματος.

Ο κ. Σαντορινιός διαβεβαίωσε τους κατοίκους των πέντε νησιών που δέχθηκαν τον μεγάλο όγκο του προσφυγικού κύματος τα προηγούμενα χρόνια, ότι «θα έχουμε ευχάριστα νέα για την διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ» σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.


«Πρέπει να είναι πριν το τέλος του έτους», διευκρίνισε, «γιατί το ειδικό καθεστώς λήγει 31/12, οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να είναι πριν».