Σοβαρά προβλήματα στο 265 Μ/Κ ΤΕ Μανταμάδου καταγγέλλει ο Σταύρος Τάσσος- Σερβίρουν φαγητό χωρίς νερό


Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος σχετικά με προβλήματα στο στρατόπεδο Μανταμάδου. 

Στην ερώτηση αναφέρει: «Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο 265 Μ/Κ ΤΕ στο Μανταμάδο της Λέσβου. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο υποδέχεται μεγάλο αριθμό νεοσυλλέκτων, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και η κατάσταση να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο για τους φαντάρους.

Πιο συγκεκριμένα καθημερινά γίνεται συζήτηση στους φαντάρους για την κακή ποιότητα του φαγητού και για το γεγονός ότι δεν φτάνουν οι μερίδες για όλους.Ακόμη φαντάροι τονίζουν ότι υπάρχει εντολή από τη διοίκηση της μονάδας, να μη σερβίρεται νερό από τις βρύσες, διότι υπάρχει φόβος το νερό να είναι ακατάλληλο. Το εμφιαλωμένο νερό είναι πολύ περιορισμένο. Χορηγείται σε κάθε τραπέζι με οκτώ φαντάρους μισό λίτρο νερού. Μάλιστα επισημαίνουν ότι στις 27 Νοέμβρη το μεσημεριανό γεύμα σερβιρίστηκε χωρίς να υπάρχει νερό. Ο υπεύθυνος αξιωματικός στο εστιατόριο, μετά τις διαμαρτυρίες των φαντάρων, τους παρότρυνε να αγοράζουν νερό από το ΚΨΜ με δικά τους έξοδα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στην ποσότητα και την ποιότητα των γευμάτων;

2. Με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα φροντίσει να υπάρχει στη μονάδα επάρκεια νερού, ώστε κανείς φαντάρος να μην είναι υποχρεωμένος να αγοράζει νερό για να καλύψει τις ανάγκες του σε πόσιμο νερό;»