Πάνω από 1000 κιλ. τρόφιμα για το διπλανό μας που τα έχει ανάγκη από τους Ανιχνευτές Προσκόπους της ΜυτιλήνηςΠερισσότερα από 1.000 κιλά τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το διπλανό μας που τα έχει ανάγκη


«Μεγάλη χριστουγεννιάτικη καλή πράξη» από τους Ανιχνευτές Προσκόπους της Μυτιλήνης

Χθες Σαββάτο 15 Δεκεμβρίου οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι Πρόσκοποι) των Προσκοπικών Συστημάτων της Μυτιλήνης έκαναν τη «μεγάλη χριστουγεννιάτικη καλή πράξη» τους, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 1000 κιλά τρόφιμα, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.Κάνοντας πράξη την προσκοπική υπόσχεση που ορίζει «να βοηθάμε ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση» τα μέλη των Κοινοτήτων των Ανιχνευτών της πόλης στάθηκαν έξω από τα σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «My Market» στο κέντρο της Μυτιλήνης και για λίγες ώρες δεχόταν τρόφιμα από πολίτες. Την ίδια ώρα στις εγκαταστάσεις του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων στο Μακρύ Γιαλό παραλαμβάνονταν χρησιμοποιημένα και σε καλή κατάσταση παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια.

Για μια ακόμα φορά η τοπική κοινωνία έδειξε τα αισθήματα βαθειάς και ουσιαστικής αλληλεγγύης της έναντι των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Επιβεβαίωσε όμως για μια ακόμα φορά και την εμπιστοσύνη της στην τοπική Προσκοπική Κίνηση για την αποτελεσματικότητα της αλλά και τον ουσιαστικό τρόπο διαχείρισης των όσων της εμπιστεύεται.Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας το 70% των τροφίμων παραδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου. Τα τρόφιμα παρέλαβε μιλώντας στους Ανιχνευτές για την αξία αλλά και τη χρησιμότητα της πράξης τους η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη καθώς και η Διευθύντρια του Οργανισμού.

Παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια καθώς και το 30% των συγκεντρωθέντων τροφίμων παραδόθηκαν στη ομάδα αλληλεγγύης «Κανένας Μόνος» για την κάλυψη των αναγκών άστεγων, απόρων και όσων δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση στο νησί.