Ένας «Πλωμαριτης» για τον Παναθηναϊκό (VID)

Ο 20χρονος εξτρέμ, Πάνος Αρμενάκας, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Ουντινέζε ξεκίνησε προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό και αν πείσει για την αξία του θα αποκτηθεί από το τριφύλλι.

Ένα νέο πρόσωπο μετείχε την Δευτέρα το απόγευμα στην προπόνηση του Παναθηναϊκού τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα σαν... νεοφερμένος.

Ο λόγος για τον 20χρονο (σ.σ. γεννημένος στις 05/08/1998) Πάνο Αρμενάκα ο οποίος ξεκίνησε προπονήσεις με το τριφύλλι και θα τσεκαριστεί το επόμενο διάστημα από τους πράσινους και το πιθανότερο είναι πως θα αποτελέσει τη πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού ενόψει Ιανουαρίου.

Για όσους θυμούνται καλά ο 20χρονος ελληνοαυστραλός είχε προταθεί και στα τέλη Αυγούστου στον Παναθηναϊκό και ανάμεσα στις δυο πλευρές είχαν υπάρξει επαφές όπως είχατε διαβάσει αποκλειστικά τότε στο Sport24.gr.

Τότε όμως ο ποδοσφαιριστής άνηκε στην Ουντινέζε και το τριφύλλι δεν μπορούσε να προχωρήσει στην απόκτηση του αν δεν έμενε ελεύθερος ή έπρεπε να τον πάρει ως δανεικό. Στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου ο 20χρονος επιθετικός έλυσε το συμβόλαιο του με τον ιταλικό σύλλογο και έκτοτε δεν βρήκε ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν όμως πως όλο αυτό το διάστημα έκανε προπονήσεις στην Αγγλία την Γουέστ Χαμ.

Πλέον όμως μετέχει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και είναι στο χέρι του να πείσει για τις ικανότητες του και να αποκτηθεί. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι το τριφύλλι τον Γενάρη θα ψάξει για έναν εξτρέμ που θα προστεθεί στο ρόστερ του δίνοντας στον Γιώργο Δώνη μια επιπλέον λύση.
Ο Αρμενάκας, ο οποίος είναι ελληνοαυστραλός με καταγωγή από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης, πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης. Είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται κυρίως ως εξτρέμ και μέχρι την ηλικία των 10 ετών είχε περάσει από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν και του Άγιαξ ενώ ενδιαφέρον για αυτόν είχαν δείξει ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μπλάμπερν και η Άρσεναλ.

Στα 13 του, το 2011, πήγε στην Μπρέσια και έμεινε για ένα χρόνο και εν συνεχεία το 2012 πήρε μεταγραφή για την Γουότφορντ όπου έμεινε για δυο χρόνια πριν πάει στην Ουντινέζε το καλοκαίρι του 2014. Ενδιάμεσα το 2013 κλήθηκε στην Εθνική Παίδων για προπονήσεις και φιλικό και μάλιστα τότε τον είχε πλησιάσει και η ΑΕΚ χωρίς όμως να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Παρέμεινε στην Ιταλία και το 2017 έγινε επαγγελματίας στην Ουντινέζε. Λίγο αργότερα δόθηκε δανεικός στην Τούμπιζε στο Βέλγιο όπου έπαιξε σε έξι παιχνίδια. Επέστρεψε στην Ουντινέζε από την οποία έμεινε ελεύθερος στις 31 Αυγούστου 2018.

Το ιδιαίτερο για τον 20χρονο ποδοσφαιριστή είναι πως στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την Κ17 της Εθνικής Ελλάδος, σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Ιταλία στις 11 Δεκεμβρίου 2013 με συμπαίκτες τότε τους Νικολάου, Ευαγγέλου Λημνιό και Πίσπα μεταξύ άλλων εν συνεχεία έπαιξε με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αυστραλίας όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα.



Πηγή sport24.gr