Τίμησαν τον νεκρό ηρώα του πολυτεχνείου από την Μυτιλήνη «Μιχάλη Μυρογιαννη» στο πάρκο Αγ Ειρήνης (pics,vid)

Τίμησαν τον Μυτιληνιό νεκρό ηρώα του πολυτεχνείου


Με την ευκαιρία της 45ης Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την «17η Νοεμβρίου 1973» πραγματοποιήθηκε με ψιλόβροχο στις 12 το μεσημέρι κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη παρουσία επισήμων, φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου.

Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών νεολαίων, εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, η εκπρόσωπος του Δήμαρχου Λέσβου κ Αντωνελλη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κ.α βρέθηκαν στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία

Πολλοί ήταν όμως και οι απλοί πολίτες που από το πρωί αποτίσανε φόρο τιμής στον Μυτιληνιό ήρωα του πολυτεχνείου Μ. Μυρογιαννη.

Στην τελετή δεν έδωσε το παρόν όπως συνήθιζε κάποιος συγγενής του Μιχάλη..

ΠΑΜΕ και ΚΚΕ θα καταθέσουν στεφάνι το απόγευμα κατά την διάρκεια της πορείας.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Να τονίσουμε ότι οι εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη συνεχίζονται και το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία για την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) και θα συμμετάσχουν, πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κ.ά.. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα από την Πλατεία Σαπφούς και θα κατευθυνθεί στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη στο πάρκο Αγίας Ειρήνης όπου και θα κατατεθούν στεφάνια από φορείς.

Η κάμερα του LesvosPost TV βρέθηκε στο πάρκο Αγ Ειρήνης και στην προτομή του Μυρογιάννη και κατέγραψε ότι συνέβη εκεί. Δείτε στο βίντεο πλάνα από την κατάθεση στεφάνων αλλά και δηλώσεις στην κάμερα μας …Μιχαήλ Μυρογιάννης ΕΤΩΝ 20 (δείτε εδώ αφιέρωμα για το θάνατο του Μυρογιάννη)

Ο 20χρονος Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, ήταν ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα.

Στις 12:00 το μεσημέρι, στις 18/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου του συνταγματάρχη Νικόλαου Ντερτιλή.

Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ (Γ΄ Σεπτεμβρίου) σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε την ίδια ημέρα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΝΤΕΟ : Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)