Στην Καλογήρου «αγριεμένοι» οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου (PICS)


Μέτα το χθεσινό αγροτικό συλλαλητήριο,  το Δ. Σ. της  Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου  συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου

Μέτα το χθεσινό αγροτικό συλλαλητήριο,  το Δ. Σ. της  Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου  συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου, όπου της εκθέσαμε τα προβλήματα και τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού που επιζητούν άμεση επίλυση. Η Περιφερειάρχης αφού συμφώνησε με το πλαίσιο των αιτημάτων μας, δεσμεύτηκε να στείλει υπόμνημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να συγκροτήσει επιτροπή με επικεφαλής τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Αδαμίδη και εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων του νησιού για να επισκεφτούν τον Υπουργό.

Η Ομοσπονδία θα συμμετέχει με εκπροσώπους της , στην Πανελλήνια  Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που οργανώνει η πανελλαδική επιτροπή  των μπλόκων στις 9 Δεκέμβρη,  θα ενημερώσει των αγροτικό κόσμο του νησιού για τις εξελίξεις και θα ξεκινήσει γενικές συνελεύσεις στους αγροτικούς συλλόγους για την περαιτέρω δράση του κινήματος.



Η ενημέρωση από την Περιφέρεια:

Αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συναντήθηκε σήμερα με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και παρέδωσαν υπόμνημα απευθυνόμενο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο παρουσιάζονται τα προβλήματα  και τα αντίστοιχα αιτήματα του κλάδου.

Η Περιφερειάρχης όπως δεσμεύτηκε –συμμεριζόμενη τα προβλήματα των αγροτών– απέστειλε άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό το υπόμνημα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο με αντικείμενο τα αιτήματά τους.

Ταυτόχρονα, η κα. Καλογήρου διετύπωσε την πρόθεση της Περιφέρειας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Αδαμίδης να παρευρίσκεται στη συνάντηση αυτή.