Τίμησαν την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Μυτιλήνη (pics)


Mε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα στην πόλη της Μυτιλήνης εορτάσθηκε χθες (21-11-14)  στο στρατόπεδο της 98 ΑΔΤΕ στη Παγανή Μυτιλήνης, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθορίστηκε να εορτάζεται με κάθε επισημότητα η οφειλόμενη τιμή στην αποστολή και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας. 

Η εορταστική αυτή εκδήλωση, αποβλέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας και τις διαταγές των Γενικών Επιτελείων, στην επισήμανση των αρετών της Ελληνικής Φυλής και κυρίως στην Πολεμική Αρετή των Ελλήνων. Διότι πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση βωμών και εστιών από κάθε ξένη επιβουλή ήταν, είναι και πρέπει να είναι καθήκον κάθε Έλληνα. Και τούτο αποτελεί ΑΡΕΤΗΝ. Διότι δεν είναι προϊόν ενθουσιασμού ή παρόρμησης, ενστίκτων ή επιθετικότητας. Είναι προϊόν παιδείας, ενσυνείδητης διάθεσης, σταθερής απόφασης για την υπεράσπιση όλων εκείνων που με τόσες θυσίες οι πρόγονοι απέκτησαν, ανέδειξαν, διαμόρφωσαν, μετέδωσαν.

Η εορτή ξεκίνησε με δοξολογία στην Εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου στον περίβολο του στρατοπέδου χοροστατούντων των  Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Μυτιλήνης και Μηθύμνης κκ. Ιακώβου και Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Κατά τη διάρκεια της εορτής διαβάστηκε και ο λόγος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την 98 ΑΔΤΕ, τη Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στο «Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο» Μυτιλήνης. 

Η εκδήλωση θα περιλάμβανε σχετικές ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετείχαν η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ, η χορωδία «Νίκος Σκαλκώτας», τα «Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου», ο καθηγητής μουσικής κ. Δήσσος Μιχαήλ και ο Μουσικολόγος - Λαογράφος κ. Παναγιώτης Μυλωνάς.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Τσουπής, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, το πρωί, παρέστη εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού στις εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Στρατοπέδου «Μαυρομιχάλη».

Ο κ. Τσουπής, αφού συνεχάρη τον Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγο, Σταύρο Τσερπέ, και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ Στρατού και Δήμου Λέσβου, σε πολλά και σημαντικά θέματα, τόνισε τα εξής: «Την 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, τιμούμε  παράλληλα και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που υπερασπίζονται με ήθος, αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας. Εύχομαι σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, υγεία δύναμη και κάθε επιτυχία στην  αποστολή τους».

Κατά τον εορτασμό πραγματοποιήθηκε επίδειξη για πρώτη φορά ειδικών τμημάτων των Μονάδων της 98 ΑΔΤΕ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΑΚΡΟΔΟΥΛΗΣ