Ουρές, φωνές, σπρωξίματα και ταλαιπωρία πολιτών και μεταναστών στο Κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ) Μυτιλήνης (PICS)

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν, από νωρίς το πρωί, και σήμερα στα ΚΕΠ του Δήμου Λέσβου, από μετανάστες που σπεύδουν να εκδώσουν ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LesvosPost.com, καθημερινά οι υπάλληλοι του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην Μυτιλήνη εκδίδουν 100-150 νέα ΑΜΚΑ .

Λόγω του συνωστισμού και του μεγάλου αριθμού πολιτών που ζητούν να εξυπηρετηθούν, δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα σπρωξίματα.

Οι πολίτες της Λέσβου ειδικά αυτοί που είναι από χωριά δίκαια διαμαρτύρονται καθώς περισσότερο κάθε Δευτέρα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ΚΕΠ Μυτιλήνης λόγο του μεγάλου συνωστισμού μεταναστών έξω και μέσα από το μοναδικό ΚΕΠ που λειτουργεί στην Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σχετική ερώτηση με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΠ Μυτιλήνης είχε κάνει ο βουλευτής της Ν.Δ Λέσβου Χ. Αθανασίου που είχε ζητήσει ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης μεταναστών μέσα στην Μορια… αλλά φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ.




Με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας διασφαλίζεται το δικαίωμα έκδοσης ΑΜΚΑ για όλους, ώστε να δικαιούνται τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και όλες οι ευάλωτες ομάδες που διαμένουν στη χώρα μας ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις δημόσιες δομές υγείας.