Θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου ευεργέτη του Ασώματου και ιδιοκτήτη της FORD Ε. Κοντελη- Στον Ασώματο η ταφή του


Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα ο Ασωματιανός επιχειρηματίας Εμμανουήλ Κοντέλλης

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα ο Ασωματιανός επιχειρηματίας Εμμανουήλ Κοντέλλης, που ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του αείμνηστου Γιάννη Κοντέλλη, ο οποίος επιστρέφοντας το 1919 από την Αμερική για να γίνει ο αντιπρόσωπος της Ford αρχικά στη Μυτιλήνη είχε φέρει το πρώτο αυτοκίνητο Ford στην Ελλάδα.

Παρότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις καθιστούσαν επιβεβλημένη την παραμονή του στην Αθήνα δεδομένου πως διεύθυνε την επιχείρηση μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Εμμανουήλ Κοντέλλης δεν ξέχασε ποτέ τον Ασώματο, χρηματοδοτώντας μάλιστα την ενορία, ενώ δώρισε πολλά κτήρια του Ασωμάτου όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.α στην ΤΚ Ασωμάτου αλλά και στην ενορία του χωριού..Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Εμμανουήλ Κοντέλλης το 2014 μετά από 95 χρόνια επανέφερε την έδρα τής «Ford Κοντέλλης» στην Μυτιλήνη. Η αντιπροσωπεία λειτουργεί μέσω σύμπραξης με την εταιρεία των αδελφών Κόρακα, οι οποίοι έχουν και την τεχνική υποστήριξη.

Τον Οκτώβριο του 2017 είχε πεθάνει και ο αδελφός Παύλος ιδιοκτήτης της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στην Αθήνα στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα στον Ιλισσό (Καλλιρρόης)την Δευτέρα 26-11-2018 στις 3.30μ.μ.  Την Τρίτη 27/11 ο Εμμανουήλ Κοντέλλης θα επιστρέψει στην γενέτειρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί Λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό ναό Ταξιαρχών Ασωμάτου Λέσβου την Τρίτη 27-11-2018 στις 3.30μ.μ και στις 4.00 μ.μ. θα τελεσθεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή στην αγαπημένη του γενέτειρα σε οικογενειακό τάφο της μητέρας του