BRAVO 2018 - Ψηφίστε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Ο κοινωνικός διάλογος του θεσμού BRAVO 2018


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως ενιαία περιφερειακή μονάδα διοίκησης έχει τις αρμοδιότητες που ασκούν οι υπηρεσίες της, συμβάλλει στον εθνικό σχεδιασμό και στο πλαίσιό του σχεδιάζει, προγραμματίζει και προωθεί την εφαρμογή πολιτικών στο Βόρειο Αιγαίο, για την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές και τις διεθνείς συμβάσεις για τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον.    
Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου ως Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων και για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο. Η περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου περιλαμβάνει την προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤURA 2000 με απειλούμενα ενδιαιτήματα προτεραιότητας και εξειδικευμένες ανάγκες διατήρησης.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό  ίδρυμα παγκοσμίου κύρους με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία σε εξειδικευμένα θέματα διαχείρισης αγροτικών και φυσικών οικοσυστημάτων υποστηρίζει τις δομές της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης περιβαλλοντικών δράσεων και πολιτικών καθώς και της ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων εφαρμοσμένης έρευνας για την προστασία και ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.

Σκοπός της παρούσας σύμβασης είναι η συνεργασία των τριών φορέων για την  πειραματική ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή καινοτόμου και περιβαλλοντικά φιλικού προγράμματος προστασίας ενδιαιτημάτων προτεραιότητας από εντομολογικές προσβολές και διατήρησης της βιοποικιλότητας στην Προστατευόμενη Περιοχή NATURA GR4110002.

Παρακαλούμε δείτε παρακάτω το μήνυμα-πρόσκληση που αφορά τη ψηφοφορία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και παρακαλούμε όπως ψηφίστε την πρότασή μας.

Ο κοινωνικός διάλογος του θεσμού BRAVO 2018

με την online ανάδειξη των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης
που υποστηρίζουν την δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο έχει ξεκινήσει!

Στόχος της δράσης αυτής είναι η επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας
από  ΦΟΡΕΙΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΔΗΜΟΥΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
αναφορικά με την προώθηση
της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας & της Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Σας καλούμε να αναδείξετε τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Ενημερωθείτε, αξιολογήστε και ψηφίστε τις πιο καινοτόμες και τις πιο ουσιαστικέςπρωτοβουλίες & δράσεις!

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Ψηφίστε ΕΔΩ 

Η γνώμη σας μετράει!