«Γη Λέν΄ αλλιώτκα» από την θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Αγιάσου στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Λέσβου

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Αγιάσου έχει την χαρά να παρουσιάσει στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 20:00, το θεατρικό «Γη Λέν΄ αλλιώτκα».


Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συλλογικής και κοπιώδους προσπάθειας που ξεκίνησε ως ιδέα και ως εναλλακτική προσέγγιση του κειμένου τον Σεπτέμβρη του 2017 παράλληλα με τη διδασκαλία της Ελένης του Ευριπίδη στη Γ΄ Γυμνασίου, συνεχίστηκε με τη συγγραφή του κειμένου στο Αγιασώτικο ιδίωμα ως εργασία δημιουργικής γραφής και ολοκληρώθηκε με την οργάνωση της θεατρικής παράστασης.

Ο στόχος αυτού του εγχειρήματος ήταν πολλαπλός: η ενεργητική εμπλοκή των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η γονιμοποίηση της φαντασίας τους, η ανάδειξη των ταλέντων τους στην υποκριτική, τη συγγραφή θεατρικού κειμένου, τη ζωγραφική, τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, η βιωματική προσέγγιση και η εμβάθυνση στην ουσία του κειμένου, η μετάπλασή του με το Αγιασώτικο χιούμορ και η ένταξή του στην τοπική κοινωνία με απώτερο στόχο την παρουσίαση μιας νέας Ελένης, διαφορετικής απ΄ αυτή του Ομήρου και του Ευριπίδη που όμως βροντοφωνάζει το ίδιο αντιπολεμικό μήνυμα, προσφέροντας στους μαθητές μια αξέχαστη εμπειρία μέσω μιας παιγνιώδους διαδικασίας.

Συντελεστές παράστασης:

Ιδέα: Η ιδέα ξεκίνησε από την καθηγήτρια του μαθήματος στης Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στη Γ΄ Γυμνασίου, Ανδρονίκη Σαββέλη.
Συγγραφή κειμένου: Αγγελική Βίγλατζη και Ντίνα Πουδαρά με την καθοδήγηση και  την ενεργή στήριξη του γυμναστή, Δημήτρη Τζαννή.

Οργάνωση θεατρικής παράστασης: Βάγια Μπόντη, φιλόλογος.
Σκηνικά – κοστούμια: Ελένη Μπουντούρη, καθηγήτρια Γαλλικών.
Μουσική επιμέλεια: Αλεντά Μαριάνθη, Αγγελική Βίγλατζη, Ντίνα Πουδαρά, Ελισάβετ Καμπά (μαθήτριες)


Ηθοποιοί (μαθητές / τριες) : Μαριάνθη Αλεντά-Ελένη, Αγγελική Βίγλατζη-Χορός, Ντίνα Πουδαρά-Χορός, Ελισάβετ Καμπά-Γερόντισσα/Θεοκλύμενος, Ειρήνη Βίγλατζη–Θεονόη, Νίκος Κουταλέλλης–Μενέλαος, Στράτος Ρούσσας–Τεύκρος/Αγγελιοφόρος, Στράτος Κουρβανιός–Ωτακουστής Θεοκλύμενου, Σάρα Τόρρα–Ακόλουθος Ελένης, Μαρία Τσολάκη-Ακόλουθος Ελένης.