Συγκέντρωση και πορεία μαθητών στην Μυτιλήνη από τα ΓΕΛ Μανταμάδου, Πετρας και Πειραματικού για κενά εκπαιδευτικών σε βασικά μαθήματα

Για τα κενά της ειδικότητας του φυσικού διαμαρτύρονται οι μαθητές του Λυκείου Μανταμάδου και του πειραματικού λυκείου Μυτιλήνης.
                                     
Στο Μανταμαδο κενά υπάρχουν και σε φιλολογικά μαθήματα και οι μαθητές του σχολείου απέχουν σήμερα από τα μαθήματα τους και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.

Μαζί τους και το 15μελες του λυκείου της Πέτρας όπου και εκεί υπάρχουν κενά σε μαθηματικό και πληροφορικό. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες και οι γονείς των μαθητών του πειραματικού λυκείου.

«Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αρμόδια να μας ενημερώσει εγκαίρως για τα κενά τα οποία καλύπτονται με τις προσλήψεις που στη συνέχεια ζητάμε από το υπουργείο. Όσον αφορά για το πότε θα καλυφθούν τα κενά αυτά , δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε, τα κενά έχουν δηλωθεί. Οι αναπληρωτές θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και σύντομα τα κενά θα καλυφθούν » τονίζει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης.

«Το Λύκειο του Μανταμάδου και πάλι δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου παρουσιάζει κενά σε βασικές ειδικότητες, δε γίνεται να προετοιμαζόμαστε για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ακόμα να μην έχουμε καθηγητές. Όταν επιστρέψουμε στο σχολείο μας θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα αν δεν καλυφθούν τα κενά» τόνισε η Μιχαέλα από το 15μελες του Λυκείου Μανταμάδου

Ακολούθως οι 65 μαθητές του λυκείου Μανταμάδου και το 15μελες της Πέτρας πραγματοποίησαν πορεία στην προκυμαία Μυτιλήνης.


ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ / Μυρσίνη Τζινέλλη