Ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την Οδική ασφάλεια και τα Τροχαία ατυχήματα στα Δημοτικά θέατρα Μυτιλήνης & Καλλονής


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, διοργάνωσαν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Οδική ασφάλεια-Τροχαία ατυχήματα».

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και αφορούν μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με ομιλητές την Υπαστυνόμο Α’ κα. Χρύσα Βακάλη, την Αστυνόμο Β’ κα. Ελένη Μπούζουκα και τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γεώργιο Γούγουλα. Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής με τους ίδιους ομιλητές.



Στην παρέμβασή της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υποστήριξε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον κοινωνικό θέμα και τόνισε τη σημασία της τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας καθόσον αυτή σχετίζεται άμεσα με την ανθρώπινη ζωή. Επίσης είπε ότι η εκμάθηση της κυκλοφοριακής αγωγής πρέπει να αποτελεί σταθερό κομμάτι της εκπαιδευτικής αγωγής των μικρότερων ηλικιών, σημειώνοντας ότι καθοριστικός είναι και ο ρόλος των γονέων.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προμηθεύεται τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την οδική ασφάλεια, γυαλιά προσομοίωσης μέθης καθώς και έντυπο υλικό, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε συνεργασία με την αστυνομία κατά τη διάρκεια ενημερωτικών εκδηλώσεων στα σχολεία του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, διανεμήθηκε στους μαθητές φυλλάδιο κυκλοφοριακού περιεχομένου και δόθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητά τους, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνη ασφαλείας, η αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η κυκλοφορία με ποδήλατο, οι διαβάσεις των πεζών, η κίνηση στο δρόμο.  



Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την πληροφόρηση των μαθητών.