Ελλάδα, κάν’το όπως ο Πετρούνιας!


Γράφει ο **Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης


Χρυσός για τρίτη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε ο <<άρχοντας των δαχτυλιδιών>>, Λευτέρης Πετρούνιας, στο τελικό των κρίκων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ. Αναφερόμαστε σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πρωταθλητής μας, αγωνιζόταν όντας τραυματίας και πρόκειται να οδηγηθεί σε χειρουργική επέμβαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο σπουδαίος μας πρωταθλητής, με μια ονειρική και άρτια εκτέλεση παρέμεινε στην κορυφή του Έβερεστ των κρίκων και γενικότερα της ενόργανης γυμναστικής. Η εκπληκτική του προσπάθεια βαθμολογήθηκε με 15.366 βαθμούς, χαρίζοντας του το χρυσό. Μαζί μ’ αυτό, διεύρυνε και το αήττητο σερί του, αφού έχει να ηττηθεί από το 2015 και κατέκτησε το 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ισάριθμες παρουσίες του, στους τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων.

Το σημαντικότερο από αυτή τη μεγάλη επιτυχία, που σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες στο μέλλον, είναι κάτι άλλο -πέραν του αθλητικού- και κρύβεται πίσω από το αποτέλεσμα. Είναι το σθένος των Ελλήνων που όλοι έχουμε, είτε σε πολύ μεγάλο βαθμό, είτε σε μικρότερο. Αυτό απέδειξε και με το παραπάνω, από τη στιγμή που αγωνίστηκε με τραύμα στον αριστερό ώμο, αγνοώντας το. Αξίζει να σημειωθεί, πως και με το συγκεκριμένο τραύμα αγωνίστηκε και στον τελικό του Ευρωπαϊκού, που έγινε τον Αύγουστο, μιας και τον ταλαιπωρεί τους τελευταίους δέκα μήνες.
  
Ο Λευτέρης Πετρούνιας λοιπόν, με το σθένος που διέπει τους Έλληνες, <<έσφιξε τα δόντια>> και αγωνίστηκε. Πολέμησε και έκανε αυτό που έκαναν και οι πρόγονοι του, που πολεμούσαν με τα μεγαθήρια και ποτέ δεν έπεσαν αμαχητί. Έτσι κι εκείνος. Επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, τη διάσημη φράση του Βρετανού Πρωθυπουργού, βραβευμένου με Νόμπελ 1953, και άλλα πολλά, Ουίνστον Τσόρτσιλ, που είναι η εξής: Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.>>
  
Ο << άρχοντας των δαχτυλιδιών>>, είναι αναγκαίο να γίνει πρότυπο σθένους, θέλησης, αγωνιστικότητας και μαχητικότητας για τον απανταχού ελληνισμό, πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε. Ο πρωταθλητής μας, κουβαλάει αξίες και ιδανικά που τείνουν προς εξαφάνιση. Εμείς επιβάλλεται να τις διασώσουμε και να ενεργούμε, έχοντας ως δεδομένα αυτές.

 Παρά τις όποιες δυσκολίες, να μην τα παρατάμε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο δυνατό. Γιατί είμαστε ένας λαός, που πάντα πάσχιζε να βγαίνει νικητής, ανεξαρτήτου αγώνα και αντιπάλου. Ελλάδα, κάν’το όπως ο Πετούνιας!

Υ.Γ. Από σήμερα ανήκει στους ήρωες!

**Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης
Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας,
Υπότροφος Φοιτητής Δημοσιογραφίας της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS & Ασκούμενος Δημοσιογράφος Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εξωτερικός συνεργάτης LesvosPost