Σε Άντισσα,σπηλιά του Ορφέα και Μονή Υψηλού ο ΟΡΕΙΑΣ

Η Κυριακάτικη πεζοπορία του ΟΡΕΙΑΣ


Αυτή την Κυριακή 25 Νοεμβρίου , θα επισκεφτούμε την περιοχή της Άντισσας ,και θα ακολουθήσουμε μια σπονδυλωτή διαδρομή με σταθμούς σε μνημεία της φύσης και της ιστορίας.
Από το σημείο που θα μας αφήσει το πούλμαν ,σχετικά σύντομα  θα  καταλήξουμε  στη περιοχή (τα) Ράσκα , όπου σε μια απότομη ρεματιά  θα συναντήσουμε το μεγαλύτερο σπηλαίο της δυτικής Λέσβου, το σπήλαιο “Σπήλιος” που πιθανολογείται ότι ταυτίζεται με το φημισμένο κατά την αρχαιότητα Μαντείο του Ορφέα.

Αφού επισκεφτούμε και φωτογραφήσουμε το σπήλαιο ,θα επιστρέψουμε στο πούλμαν που θα μας μεταφέρει λίγο παραπέρα  στο όρος Όρδυμνος, στο ξεκίνημα του παλιού ανηφορικού μονοπατιού που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί και οι προσκυνητές της Μονής Υψηλού .Θα το περπατήσουμε και μεις για να ανέβουμε και να  εξερευνήσουμε  το εντυπωσιακό μοναστήρι, με την αξιόλογη  βιβλιοθήκη ,τα πολύτιμα αντικείμενα τέχνης και την μοναδική θέα. Στην συνέχεια ,όπως το συνηθίζουμε,θα καταλήξουμε σε ταβέρνα της περιοχής .

Η διαδρομή  είναι μέτριας δυσκολίας  εκτός  από την πρόσβαση στο σπήλαιο  που είναι λίγο απαιτητική. H αναχώρηση θα γίνει στις 09:00 από το My Market του κεντρικού πάρκινγκ Μυτιλήνης και τα ορειβατικά μποτάκια ,όπως τις περισσότερες φορές, είναι απαραίτητα.


Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για τη μεταφορά με το  πούλμαν και τη ταβέρνα έως τις 20:00 της Παρασκευής 23/11 κατά προτίμηση μέσω της φόρμας δήλωσης, αλλιώς τηλεφωνικά στο τηλέφωνο της Αντωνίας, 6946306487. Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας και δεν θα γίνεται πλέον αποδοχή απαντήσεων από την  φόρμα δήλωσης. Για τυχόν ακυρώσεις παρακαλούμε να  ειδοποιήσετε εγκαίρως μόνο τηλεφωνικά.