Ανακοινώνει την υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος Λέσβου….. η Μυτιλήνης ο Μιχάλης Μαμάκος με στήριξη από το ΚΙΝ.ΑΛ


Εντός των ημερών, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Λέσβου, ή το Δήμο Μυτιλήνης σε περίπτωση διάσπασης, ο Μιχάλης Μαμάκος, τέως δήμαρχος Πλωμαρίου επί δύο τετραετίες από το 1999 έως και το 2006.

Όπως είχε αναφέρει ο «Δ» σε αναλυτικό ρεπορτάζ στις αρχές της εβδομάδας, το ΚΙΝ.ΑΛ. ή πρώην ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει εδώ και αρκετές ημέρες το έδαφος για την ανακοίνωση μιας δυναμικής υποψηφιότητας, που θα βάλει και πάλι την παράταξη στην κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Μετά την 8ετή του θητεία, στις αρχές του 2007 μεταπήδησε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση του Φραγκλίνου Παπαδέλλη.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε Δήμο και Περιφέρεια, ο Μ. Μαμάκος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και ότι θα παραμείνει ενεργός πολίτης και επαγγελματίας, που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στην αυτοδιοίκηση.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να δραστηριοποιηθεί ξανά στην τοπική αυτοδιοίκηση, έπαιξε η αγάπη για τον τόπο και η επιθυμία να προσφέρει εκ νέου το μέγιστο δυνατό στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποψηφιότητά του είναι απόλυτα βέβαιη και πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του:

«Σε περίπτωση που γίνει η διάσπαση του Δήμου Λέσβου, θα είναι καλοδεχούμενη. Ακόμη κι αν τελικά δεν γίνει, πράγμα που απεύχομαι, εγώ θα παραμείνω υποψήφιος για τον ενιαίο Δήμο Λέσβου. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα, είναι ότι τα πρώτα μηνύματα για την υποψηφιότητά μου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, γεγονός που με ωθεί να συνεχίσω και να αγωνιστώ για τον τόπο. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με συμπολίτες μας, γνωστούς στην τοπική κοινωνία για το κύρος και την προσφορά τους σε επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο και εκτιμώ ότι τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Μάλιστα, στόχος μας είναι μέχρι τις αρχές του χρόνου να ανακοινωθεί το 30% των ονομάτων».



ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Αναφερόμενος ο Μ. Μαμάκος στο ζήτημα της απλής αναλογικής και στις λεγόμενες μετεκλογικές συμμαχίες, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτοσκοπός δεν είναι μία παράταξη να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να ελέγχει την εξουσία.

«Δικός μου στόχος είναι, απ' όποια θέση κι αν εκλεγώ, είτε της δημοτικής αρχής, είτε της αντιπολίτευσης, να βαδίσουμε όλοι μαζί οι νέοι εκλεγμένοι και να διεκδικήσουμε δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον.Σε περίπτωση που εκλεγώ δήμαρχος, δεσμεύομαι από τώρα ότι θα αγωνιστώ προς την κατεύθυνση αυτή, δίνοντας λόγο και βήμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και σε όλες τις παρατάξεις. Βλέπουμε άλλες περιοχές, που οι φορείς και η αυτοδιοίκηση είναι ενωμένοι με κοινούς στόχους και ενδιαφέρονται να προοδεύουν και να επιτυγχάνουν σημαντικές επιδόσεις στην οικονομία και στην ανάπτυξη. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε και στη Λέσβο ακριβώς το ίδιο.Το μεγάλο αγκάθι στην κοινωνία του νησιού μας αυτή τη στιγμή και κυρίως στην κοινωνία της Δ.Ε. Μυτιλήνης, είναι το μεταναστευτικό. Η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και της εικόνας μας, θεωρώ ότι αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της επόμενης δημοτικής αρχής. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βαδίσουμε και θα διεκδικούμε διαρκώς επίλυση του προβλήματος. Αν χρειαστεί να γίνουμε ενοχλητικοί στα υπουργικά γραφεία των κυβερνώντων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, δεν θα διστάσουμε να το πράξουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε δύσκολες και μεγάλες μάχες για τον τόπο μας».

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης / Μαρία Χατζηγεωργίου