Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...."Μπανάνες για...προπονητές" | Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 


Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά. Χαμός τις τελευταίες ημέρες, προσδεθείτε οι προπονητές γιατί έχει έρθει τσουνάμι και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος. Ε, εντάξει το κανείς είναι σχετικό καθώς κάποιοι έχουν προνοήσει…

+ Θρίλερ τα κάνει τα παιχνίδια του ο Αιολικός και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πλήττει κανείς παρακολουθώντας τα. Ο Στύλος προχθές στην συνέντευξη τύπου είπε όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ρισκάρει περισσότερο πως δεν θα το κάνει και δεν αλλάζει το πλάνο του και δεν θέλει να εκβιάζει καταστάσεις και πως αν έρθει το γκολ θα έρθει. Δεν είναι βέβαια ακριβώς έτσι. Γιατί αν ο Αιολικός προχθές δεν κέρδιζε, θα μιλάγαμε τώρα διαφορετικά. Γιατί όταν προέρχεσαι από δυο ήττες και παίζεις με μια νεοφώτιστη στην έδρα σου, με ισοπαλία το ματς στο 65ο, οφείλεις να ρισκάρεις για να κερδίσεις. Γιατί και βαθμό να πάρεις είναι σαν να έχεις χάσει.



+ Όσο για την πίεση που υποστήριξε ο Στύλος πως κάποιοι πήγαν να βάλουν στην ομάδα τεχνηέντως, ας μου επιτρέψει να διαφωνήσω. Την πίεση την έχει βάλει η διοίκηση στην ομάδα από την αρχή, όταν δήλωσε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα, ο κόσμος που δίνει παρών και θέλει να βλέπει νίκες και την ομάδα να πρωταγωνιστεί και μετά οι δημοσιογράφοι. Και στην τελική ο Αιολικός πάει για να ανέβει και φυσικό είναι να υπάρχει πίεση. Και θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη στην συνέχεια. Και στην τελική δεν καταλαβαίνω τι θα πει πίεση στην ομάδα και στους παίκτες.

+ Το χτεσινό σκηνικό με την παραίτηση Κοκκινέλλη που αρχικά δεν έγινε δεκτή και την επομένη έγινε, μου θύμισε την ιστορία με τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαικού, στο περιβόητο αυτό ματς και στις δηλώσεις που είχε κάνει. Στη αρχή εμείς θέλαμε, μετά αυτός δεν ήθελε και όταν αυτός ήθελε, μετά εμείς είπαμε δεν θέλουμε κτλ.


+ Ο Σπάρταλης είχε τρεις προτάσεις χτες. Ναι τρείς. Μια από τον Αίγειρο την οποία αρνήθηκε τηλεφωνικά, μια από τον Διαγόρα, όπου μετέβη στην Αγ. Παρασκευή για να συζητήσει, και μια από τον Ατρόμητο στον οποίο κατέληξε. Βέβαια αν δεν προέκυπτε ενδιαφέρον της τελευταίας στιγμής από Ανεμότια πλευρά, νομίζω πως ο Σπάρταλης θα είχε κλείσει στον Τομ. Πάντως πριν μιλήσει με Σπάρταλη ο Μητρέλλος, έκανε και μια κρούση στον Γαβαλά.

+ Ο οποίος Γαβαλάς έχει δεχτεί προτάσεις από τις μισές ομάδες της κατηγορίας. Αλλά δεν το κουνάει ρούπι από τον Αρίων. Και αυτό παραξενεύει πολλούς. Το δεν αφήνει την ομάδα στα δύσκολα πάντως εγώ δεν το πιστεύω… Κάτι άλλο τρέχει..

+ Στον Διαγόρα πάντως η μπάλα έχει χαθεί. Και ουσιαστικά ο Τομ δεν ψάχνει προπονητή, αλλά μάγο όπως έχει γίνει το πράγμα. Ρόστερ μικρό, παίκτες πρωτοκλασσάτοι μεν αλλά δεν φτάνει αυτό μόνο γιατί οι περισσότεροι ψάχνονται να φύγουν με όσα συμβαίνουν. Προπονητές πάνε και έρχονται στον Διαγόρα που μάλλον πρέπει να αλλάξει λίγο τον τρόπο που σκέφτεται συνολικά η διοίκηση. Γιατί είμαι σίγουρος πως η όλη κατάσταση έχει κουράσει και απογοητεύσει και τον κόσμο εκεί. Και προσβάλλει και την ιστορία του Διαγόρα να απαξιώνεται έτσι στα μάτια των φιλάθλων. Και δεν εννοώ της Αγ. Παρασκευής αλλά συνολικά.

+ «Ψηστήρι» να αναλάβει ο Μανούσος και να βοηθήσει τον Χατζέλλη κάνουν από Πλωμάρι πλευρά, αλλά ο Γιαννάκης τους τα χει μαζεμένα από το καλοκαίρι και τους κάνει καψώνια. Και να πεις ότι δεν τα λεγε. Και δεν έχει δίκιο? Και τα λεγε και δίκιο έχει.



+ Η προχθεσινή βροχή ξεσκέπασε πολλές από τις αδυναμίες των γηπέδων μας. Για παράδειγμα στην Μόρια σε κάποια σημεία έχει μόνο χώμα πλέον. Στην Θερμή μόνο καουτσούκ και τίποτα άλλο. Δεν είναι μόνο να τα κάνεις τα γήπεδα και να τα στρώσεις με πράσινο. Αλλά να τα συντηρείς. Τα καλύτερα είναι του Παπάδου και της Αγιάσου. Γιατί το μεν πρώτο έγινε σωστά από την αρχή και το συντηρούν, το δε δεύτερο έχει έναν άνθρωπο όλη μέρα και το φροντίζει. Σε λίγο θα χαλάσει και των Λουτρών. Από πλευράς φυσικού χλοοτάπητα ο Ταρλάς είναι γηπεδάρα από τις λίγες. Της Καλλονής έχει γίνει χωράφι γιατί υπάρχει αναρχία και όποιος θέλει μπαίνει χωρίς έλεγχο. Τις περισσότερες φορές.

+ Και μιας και είπαμε για τα γήπεδα, ας πάρουν μια απόφαση να κάνουν πλαστικό το «Σκούφος». Να εξυπηρετεί όλη την πόλη. Τώρα εξυπηρετεί μόνο κάποιες προπονήσεις του Αιολικού.

+ Δυσαρεστήθηκαν από Βουναράκι πλευρά, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε πως έβαλαν 15 γκολ για να κερδίσουν μερικές συνδρομές. Και ήθελαν να στείλουν και απάντηση αλλά δεν την λάβαμε ακόμη. Θα περιμένω μετά χαράς να την δημοσιεύσω. Αλλά τις ακαδημίες εγώ προσωπικά δεν τις βλέπω ως ακαδημίες κάθε αυτού. Αλλά ως επιχειρήσεις. Οπότε με βάση αυτό μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε.

+ Ήρθε ένας φίλαθλος από την Σαντορίνη πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι προχθές στον Ταρλά και όταν ήθελε να πάει τουαλέτα, τον σήκωνε η γυναίκα του στα χέρια για να τον μεταφέρει στις κανονικές. Γιατί ο Ταρλάς μπορεί να έχει θέσεις ΑΜΕΑ, ράμπες και τουαλέτες, αλλά δεν τις χρησιμοποιούμε. Το γιατί δεν το ξέρω. Πάντως εμείς που είδαμε την εικόνα αυτή ντραπήκαμε για λογαριασμό των αρμοδίων. Ο ένας μάλιστα ήρθε και με κοστούμι να κάνει εντύπωση. Τρομάρα τους…



+ Τέσσερις μεταγραφές καλές θα κάνει λέει ο Πρόεδρος για να σώσει την ομάδα. Μακάρι. Αλλά Πρόεδρε, επειδή έμειναν ακόμη 35 μέρες για τα Χριστούγεννα, και φέτος θα τα μετράμε αντίστροφα όπως την διαφήμιση, θα πληρώσεις πρώτα το χιλιάρικο που χρωστάς από πέρυσι και μετά πάρε και τον Μέσι με τον Ινιέστα. Να στο χαρίσει όπως οι άλλοι, ξέχασε το. Οπότε δώστο να ησυχάσεις… Γιατί δεν θα ησυχάσεις…

+ Έχω όλα έχω και την μαιμουδίτσα που καλόμαθε και θέλει να γράφει και αυτή τώρα. Άντε πες το: « Μεγάλος γάμος ετοιμάζεται το καλοκαίρι. Κανονικός, όχι ποδοσφαιρικός. Αλλά με γαμπρό γνωστό βοηθό προπονητή. Ο οποίος πήγε Κρήτη, γνώρισε το σοι (είχε και σκύλο μαζί για να σας βοηθήσω) και θα τον χορέψει τον χορό του Ησαία. Και δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς δηλαδή, γιατί εκεί δεν αστειεύονται». Άντε με το καλό ωρέ Σηφαλιό…

+ Θα κλείσω με ένα πολιτικό κουίζ. Ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος, Λέσβου ή Μυτιλήνης θα φανεί, θα είναι από την Νότια πλευρά του νησιού, έχει διατελέσει και στο παρελθόν δήμαρχος και είναι και ποδοσφαιράνθρωπος.



+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Εις το επανιδείν…

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.