Οι Προτάσεις του Συνοικιακού Συμβουλίου Καλλιθέας-Μαύρα Σίδερα για ασφαλή κυκλοφορία πεζών & οχημάτων στην Καλλιθέα


Οι Προτάσεις του Συνοικιακού Συμβουλίου Καλλιθέας-Μαύρα Σίδερα

Στην Καλλιθέα και ειδικά στην διασταύρωση των οδών Ηλία Βενέζη και Θεοφίλου Χατζημιχαήλ κινείται μεγάλος αριθμός οχημάτων, συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα και διασχίζει τις οδούς μεγάλος αριθμός μαθητών. Συγκεκριμένα στην περιοχή λειτουργούν το 3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 4ο Λύκειο, 15ο Δημοτικό. 7ο Δημοτικό, 5ο Νηπιαγωγείο, ΕΠΑΛ, Φοιτητική Εστία, Διεύθυνση Αστυνομίας, Πολεοδομία ενώ αποτελεί και σημείο διέλευσης οχημάτων για το Νοσοκομείο και την Τοπική Κοινότητα Λουτρών.

Για την ασφαλ
ή μετακίνηση κατοίκων και μαθητών κρίνεται απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή. Το Συμβούλιό μας έχει προτείνει στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα και γρήγορα.

Πιστεύουμε ότι η δημιουργία διάβασης πεζών μπροστά στο 15ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στην οδό Θεοφίλου Χατζημιχαήλ θα συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Επίσης η τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στα σημεία του χάρτη που επισυνάπτουμε θα αυξήσει την ορατότητα των οδηγών που διασχίζουν κάθετα τις ανωτέρω οδούς, με αποτέλεσμα την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.