Και νέο Παλλεσβιακό Παναγροτικό συλλαλητήριο- Καμιά σαφή απάντηση από τον υπουργό στα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού,  ότι στη τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη τη Τρίτη,  μετά το Παλλεσβιακό συλλαλητήριο , δεν πήραμε καμία σαφή απάντηση για το κύριο αίτημά μας που είναι η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για τη φετινή καταστροφή του καρπού.
      
Ο υπουργός δεν μπόρεσε να μας εγγυηθεί τιμή για τα βασικά μας προϊόντα, το λάδι και το γάλα,  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να μπορούμε να ζήσουμε, αφήνοντάς μας έρμαιο στα παιχνίδια των μεγαλέμπορων και επιχειρήσεων του κλάδου.    



       
Για το θέμα της δακοκτονίας το μόνο που δεσμεύτηκε,  είναι ότι όλα θα είναι έτοιμα από γραφειοκρατικής πλευράς,  να ξεκινήσει το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά στις αρχές Μαΐου. Ούτε για αύξηση της χρηματοδότησης μίλησε, που είναι η βάση του προγράμματος,  αλλά ούτε και για πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού για την παρακολούθηση του έργου.
      
Μετά από αυτές τις εξελίξεις και επειδή δεν κερδίσαμε τίποτα ουσιώδες που να αλλάζει τη πορεία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το συνεχιζόμενο ξεκλήρισμα της, η Ομοσπονδία καλεί όλο τον αγροτικό κόσμο του νησιού,  να προετοιμάζεται για νέο Παλλεσβιακό Παναγροτικό συλλαλητήριο.  Θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά,  να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας για το πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η επιτυχία του επόμενου αγώνα μας για να μη φτάσουμε φέτος στα όρια της εξαθλίωσης.