Επί ποδός αντιδήμαρχοι, μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2018 καθώς και σήμερα.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Καρασάββας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις περιοχές Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Γέρας και συγκεκριμένα στον Παλαιόκηπο, την Πλαγιά και το Πλωμάρι, όπου αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση, ενημερώνοντας παράλληλα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς.

Στην περιοχή του Παλαιόκηπου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Κατζανό, συνεργεία του Δήμου Λέσβου καθάρισαν τα φρεάτια και τους δρόμους από φερτά υλικά ενώ έγινε και διάνοιξη του χειμάρρου της περιοχής. Στο χωριό της Πλαγιάς καθαρίστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία άμεσα ο κεντρικός δρόμος ενώ σήμερα συνεργεία του Δήμου θα καθαρίσουν με χειρωνακτικά μέσα όλα τα πλακόστρωτα και τα φρεάτια από φερτά υλικά. Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες τα συνεργεία του Δήμου θα συνεχίσουν τις εργασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ήδη σήμερα κλιμάκιο των μηχανικών του Δήμου Λέσβου έχει ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές σε όλη την περιοχή ξεκινώντας από τον Παλαιόκηπο και συνεχίζοντας τις επόμενες μέρες στην Πλαγιά και σε άλλες περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα.