Στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες της Λέσβου

Με εκπροσώπους των αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Λέσβου συναντήθηκαν την Παρασκευή 2/11 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, και το Γραφείο του Υπουργού, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Αντώνογλου στο νησί.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου κατέθεσαν υπόμνημα με τα θέματα που τους απασχολούν. Πιο αναλυτικά, συζητήθηκαν:

Το αίτημα ενίσχυσης των 32 κτηνοτρόφων της Λέσβου που έχασαν πέρυσι τα κοπάδια τους από την επιζωοτία της ευλογιάς

Η στήριξη των τιμών του γάλακτος και του κρέατος, με έλεγχο της αγοράς και των ισοζυγίων, καθώς και η πραγματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την πληρωμή ευαλλοίωτων και ευπαθών προϊόντων εντός 60 ημερών.

Η τακτοποίηση και την πληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων της Ενιαίας Ενίσχυσης από το 2015.

Η εξασφάλιση της συνεχόμενης λειτουργίας των προγραμμάτων Γενετικής Βελτίωσης των ζώων.
Το αίτημα για αύξηση των κονδυλίων για Σχέδια Βελτίωσης και Leader.

Η θωράκιση του νησιού από τις επιζωοτίες που υπάρχουν στην Τουρκία, με αιτήματα τη στελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Λέσβου και τη δημιουργία Γραφείου ΕΛΓΑ.

Η ένταξη μη επιδοτούμενων ζωοτροφών στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Η απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης των σταυλικών εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ ήδη ετοιμάζεται τροπολογία για την πλήρη εφαρμογή του νόμου των «60 ημερών» και το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης νέων και υφιστάμενων σταυλικών εγκαταστάσεων.
.
Πηγή ypaithros.gr