Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Λέσβου από την δυνατή νεροποντή


Μικροπροβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Λέσβου όπου το νερό κατέβασε στους δρόμους πέτρες και  κλαδιά, και όπου χρειαζόταν παρενέβησαν  οχήματα του δήμου και της Περιφέρειας.


Σοβαρότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο χωριό Τρίγωνας όπου το ποτάμι στην είσοδο του χωριού δεν μπόρεσε να δεχτεί τον όγκο του νερού και στο ύψος του ελαιοτριβείου μεταφέρθηκαν φερτά υλικά, κυρίως λάσπη  σε μήκος περίπου 300 μέτρων. Μηχανήματα του δήμου βρίσκονται εκεί από το πρωί, καθαρίζουν το σημείο , ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος για το χωριό.

Φερτά υλικά κατέβασε το νερό και μέσα στα χωριά Πλαγιά και Τρίγωνα σε ορισμένα σημεία που καθαρίζονται από το προσωπικό του δήμου.

Προβλήματα και στην αγροτική οδοποιία με σημαντικότερα σε Μυστεγνά και σε αγροτικές περιοχές Θερμής Παμφίλων, όπου υπάρχουν διάσπαρτες και κατοικίες .

Προηγούνται τα σημεία του οδικού δικτύου των κεντρικών δρόμων και των οικισμών και στη συνέχεια όταν στεγνώσει λίγο η λάσπη να παρέμβουμε και στην αγροτική οδοποιία είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νικος Καρασάββας.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ