Άρθρο-Παρέμβαση: Κάθε μέρα 8η Νοεμβρίου στην Μυτιλήνη; Γιατί όχι; (PICS VIDS)

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις τιμής για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης είχαμε την Πέμπτη 8η Νοεμβρίου με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.


**Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης του LesvosPost.com) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»

Στην παρέλαση για πρώτη φορά πήραν μέρος άγημα της Προεδρικής Φρουράς, αεροπόροι, αλλά και F16 από την ομάδα Ζευς που εντυπωσίασε με τις μαχητικές επιδείξεις..

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Κ. Παπακώστα.

Ενδιάμεσα στο άρθρο για να μην σας κουράζω μόνο με κείμενο παρουσιάζονται και τα βίντεο από την παρέλαση της Πέμπτης καθώς και κάποιες φωτογραφίες από το πλούσιο υλικό που για ακόμα μια φορά τράβηξε το LesvosPost.com.. αλλα και βιντεο με το συντριβάνι στο Κιοσκι ετσι για ενθύμιο.. 

Ο τίτλος λοιπόν της σημερινής μου παρέμβασης θα μπορούσε να είναι και «8η Νοέμβριου στην Λέσβο… Γιατι οχι; »

Καθώς παρακάτω αυτά που θα σας αναφέρω αφορούν όλη την Λέσβο και όχι μόνο για την Μυτιλήνη..

Θα ξεκινήσω ανάποδα από τον τίτλο με την πρώτη μου αναφορά..

Την Πέμπτη είχαμε λοιπόν την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης (τα υπόλοιπα χωριά της Λέσβου απελευθερώθηκαν αργότερα) με την συμμετοχή στην παρέλαση της αεροπορίας, του ναυτικού, των ευζώνων, της πυροσβεστικής, του λιμενικού πλήθος συλλόγων κτλ…

Ανάλογες εκδηλώσεις σε ποιο μικρή κλίμακα είχαμε και στην 100η επέτειο, πριν 6 χρόνια.

Γιατί αυτό το σκηνικό να συμβαίνει μόνο όταν στην Μυτιλήνη παραβρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας η ακόμα και ο πρωθυπουργός;

Οι παρελάσεις τα τελευταία χρόνια στην Μυτιλήνη γίνονται.. γιατί πρέπει να γίνονται…

Σαν αγγαρεία σχολεία με άτσαλο βήμα και.. ρουχισμο για μπαρ παρελαύνουν στην προκυμαία, διάφοροι σύλλογοι επίσης με άτσαλα βήματα, μόνο ο στρατός κρατάει τα προσχήματα και μας δίνει το αίσθημα ότι εορτάζουμε κάποια εθνική επέτειο η 25η Μάρτιου, η 28η Οκτώβριου η 8η Νοεμβρίου..

Γιατί σε κάθε παρέλαση να μην έχουμε τις εκδηλώσεις που έγιναν την Πέμπτη 08-11-18?

.. Οκ ναι είναι λίγο δύσκολο κάθε φορά εδώ να έχουμε Εύζωνες η F16 με επιδείξεις… Αλλά νομίζω πως είναι εύκολο να έχουμε μια παρέλαση με αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική, αεροπορία, ναυτικό και γιατί όχι και άρματα της 98 ΑΔΤΕ, η κάποια μηχανοκίνητα τμήματα.


Είναι δύσκολο σε κάθε παρέλαση να υπάρχει ο συντονισμός και η ανάλογη ενδυμασία που υπήρχε την Πέμπτη από σχολεία, συλλόγους κτλ;

Δεν ξέρω ποιος θα το αναλάβει δήμος, περιφέρεια, στρατός δεν ξέρω αλλά αυτό που έζησε η Μυτιλήνη την Πέμπτη πρέπει να το ξανά δούμε ακόμα και την 25η Μαρτίου και όχι πάλι σε 5 χρόνια όταν και αν θα έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…..

Αλλιώς καταργήστε τις παρελάσεις από σχολεία, συλλόγους κτλ, και αφήστε τον στρατό που τιμάει τους προγόνους μας να κάνει την παρέλαση όπως αυτοί ξέρουν….


Πάμε λοιπόν και στην σημασία του τίτλου αυτής της παρέμβασης…

Γιατί θα πρέπει να έχουμε τις παρακάτω 5 αναφορές κάθε 5 χρόνια η ακόμα και περισσότερα όταν και αν έρθει ξανά εδώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Γιατί λοιπόν θα πρέπει να έχουμε μια πεντακάθαρη πόλη,

Γιατί να έχουμε μια προκυμαία χωρίς φωνές, χωρίς διπλά, τριπλά και πενταπλά παρκαρίσματα,

Γιατί να έχουμε βαψίματα στα πεζοδρόμια,

Γιατί να έχουμε μια Ερμού πεζόδρομο,

Γιατί να έχουμε μέχρι και ενεργό σιντριβάνι και έναν χώρο πρασίνου και περιπάτου στο Κιόσκι (οπως θα πρεπει άλλωστε να ειναι), χωρίς εκατοντάδες άτσαλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα;Χτες η Μυτιλήνη επέστρεψε στους κανονικούς της ρυθμούς….

Και φυσικά όλα μα όλα επέστρεψαν στο ίδιο χαλί που είχε και πριν η πόλη, σε τίποτα δεν θύμιζε η προκυμαία εικόνες της Πέμπτης, σε τίποτα δεν θύμιζε Πέμπτη 8/11 το Κιόσκι όπου έκανε περίπατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε πεντακάθαρο περιβάλλον και με το σιντριβάνι να δίνει άλλο τόνο στον περίπατο του.

Γιατί όλα αυτά θα πρέπει να τα ζούμε ΜΟΝΟ κάθε 5 η και περισσότερα χρόνια;

Αλήθεια οι μετανάστες την Πέμπτη που είχαν εξαφανιστεί;

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά ηταν κλειστή οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν την βόλτα τους αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί ότι στην 28η Οκτώβριου είχαμε δει μετανάστες με τις οικογένειες τους να παρακολουθούν την παρέλαση ενώ την 8η Νοεμβρίου… σαν δια μαγιάς είχαν εξαφανιστεί από παντού…. Περίεργο..


ΥΓ1: Αυστηρότατα τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία και σε κάποιες περιπτώσεις άκρως προκλητικά τα στελέχη ακόμα και δ/κτης της αστυνομίας προς τους εκπροσώπους του τύπου..

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Μητρόπολη κάποια στιγμή φρουρός του πρόεδρου είπε στον δ/κτη της αστυνομίας «Έχετε γεμίσει την Μυτιλήνη με αστυνομικούς, και περιπολικά…», σε άλλο διάλογο μεταξύ φρουρών του πρόεδρου ο ένας φρουρός λέει «Είχαν βάλει παντού κάγκελα στην προκυμαία… ακόμα και στους δημοσιογράφους, με το που τα είδα λέω εξαφανίστε τα τώρα…» Έτσι κι έγινε…

Για ψαχτείτε λίγο εκεί στην αστυνομική διεύθυνση Λέσβου, γιατί ο ΠτΔ έσπασε όλα τα πρωτόκολλα χαιρέτισε δημοσιογράφους, πολίτες κτλ χωρίς να γίνει το παραμικρό… και σας εξέθεσε.... 

Μεχρι και ελεύθερους σκοπευτές ειχαμε.. (φωτο)

Άψογοι και ευγενικοί η φρουρά του πρόεδρου, όπως επίσης και ο ίδιος ο πρόεδρος που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες σπασίματος του πρωτοκόλλου από το 2015 όταν είχε έρθει ξανά στην επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης….

ΥΓ2: Ντροπιαστικό και άκρως προκλητικό το άρθρο που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδα της Λέσβου από κάποια συμβολαιογράφο….  Δεν θέλω να το σχολιάσω…

Αλλά θα πω ένα μόνο μην τσιμπάτε σε στοχευμενα άρθρα «αριστερών» απόψεων....που σκοπο εχουν να αποπροσανατολισουν τον κοσμο και να φέρουν την διχόνοια… … Αυτοί που τα γράφουν αυτά είναι ποιο ακροδεξιοί και από τον ίδιο τον Μιχαλολιακο, και φυσικά ρατσιστές σε βάρος των Ελλήνων…. 

Μα πανί η σημαία; Έλεος..... Δεν υπάρχει εισαγγελέας, καποιος να παρέμβει για προσβολή του εθνικού συμβόλου;  Γι αυτό το «πανί» κυρία οι πρόγονοι μας πολέμησαν, το γέμισαν με αίμα,για να μαστέ εμείς σήμερα ελεύθεροι και να γράφουμε ότι κατεβάσει η κούτρα μας;;; 

Το κορυφαίο που διάβασα από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση που με καμάρι κοινοποιούσε το αρθρο της συμβολαιογραφου είναι ότι τα πουλιά εξαφανίστηκαν από την Λέσβο λόγο της επίδειξης του F16

Αλήθεια τα πουλιά δεν εξαφανίζονται όταν Τούρκικα F16 σκίζουν τον ουρανό του νησιού μας καθημερινά…


Το άλλο κορυφαίο που γράφει η συμβολαιογράφος… είναι για τον θόρυβο που έκανε το F16 και αναστάτωσε τον κόσμο και τα παιδάκια που έτρωγαν πιτογυρα… Να πούμε λοιπόν στην Πολεμική μας Αεροπορία όταν κάνουν τις σκληρές αερομαχίες πάνω από το νησί μας να βάζουν σιγαστήρα στα μαχητικά αεροσκάφη για να μην αναστατώνονται οι «ενεργοί» πολίτες της Λέσβου…  


Μην ξεχάσετε εσείς οι "ενεργοί" πολίτες συμβολαιογράφοι κτλ να κάνετε και μια καταγγελία να μην πετανε ούτε τα επιβατικά αεροπλάνα γιατί τρομάζουν τα σκυλάκια.. 

Κάτι τελευταίο ο επισμηναγός Παπαδάκης Γ. ναι αυτός που κατά την συμβολαιογράφο είναι «ακροβάτης» έχει πάνω από 1300 ώρες πτήσεις σε F16 και αυτός όπως και οι άλλοι αεροπόροι κρατανε τον ουρανό της Λέσβο ελεύθερο από την Τουρκική προκλητικότητα..

Δεν θα πω αλλά. Γιατί σας κούρασα... .

Να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ένα ευχαριστούμε λοιπόν στους λεβέντες μας Εύζωνες και στους αεροπόρους της ομάδας Ζευς…. 

Σας περιμένουμε και του χρόνου στο νησί μας…

Με Μαχητικούς χαιρετισμούς

Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης του LesvosPost.com) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»